Džavne srednje škole u Nemačkoj - od 2 meseca do 1 godine, izbor regije

Germany

Gymnasium Lindenberg

Gymnasium Lindenberg, Blumenstraße 12, 88161 Lindenberg im Allgäu, Germany

Ostale srednje škole u Nemačkoj

Bad Honnef

Berlin

Bremen

Frankfurt

Hamburg

Hehst

Lindenberg im Allgäu

Minhen

Obervesel

Regensburg

Srednja škola u Nemačkoj, u Bavarskoj

Gymnasium Lindenberg

Program za školsku 2022/23. godinu

Skinite PDF

Podelite:

Gymnasium Lindenberg, Blumenstraße 12, 88161 Lindenberg im Allgäu, Germany

Srednja škola u Nemačkoj

Nastavni program:  nemačka gimnazija, priprema za Abitur

Škola

Gymnasium Lindenberg

Lindenberg Gymnasium je državna naučno-tehnološka i jezička srednja škola, koja lokalne i internacionalne učenike priprema za nemački Abitur. Nalazi se u Bavarskoj regiji u banji Lindenberg na samom jugu Nemačke. Smeštena je nestvarnoj prirodi između jezera Konstanc i Alpa, na 200 kilometara jugozapadno od Minhena i oko 150 kilometara istočno od Ciriha. Škola kombinuje društvenu integraciju, kao i individualan i grupni rad. Izdvaja se po tome što nastavnici teže da razviju osećaj međusobnog uvažavanja i tolerancije kod školske dece, odgovornosti (društvena i lična), kao i mogućnost da  realno procene lične sposobnosti i okolnosti. Stariji učenici često pomažu mlađima u adaptaciji i životu, organizaciji školskih obaveza, kao i raznih zabavnih i rekreativnih aktivnosti u skladu sa interesovanjima.

srednja škola u Nemačkoj

Nastava

Nastava u gimnaziji se odvija na nemačkom jeziku i časovi su uglavnom u prepodnevnom terminu, dok je posle podne predviđeno za intenzivno usavršavanje nemačkog jezika za internacionalne polaznike u cilju boljeg akademskog uspeha. Gimnazije su namenjene učenicima koji nakon mature žele da studiraju na univerzitetima širom Nemačke i u njima školovanje traje do dvanaestog  razreda, odnosno četiri godine. Nakon završetka gimnazije učenici polažu nemačku maturu – das Abitur. Uslov za polaganje mature za internacionalne polaznike je minimum 3 godine pohađanja srednje škole (10. 11 i 12 razred). Lindenberg u svojoj ponudi ima klasičnu nemačku gimnaziju tokom koje učenici stiču veoma široko opšte obrazovanje, pa nudi matematiku, fiziku, bilogiju, inženjering, računarske nauke, farmakologiju i još mnogo drugih predmeta. Pored toga u ponudi je i veliki broj izbornih predmeta, radionica I klubova, u zavisnosti od interesovanja samog deteta. Pre apliciranja na gimnaziju, učenici su obavezni da pohađaju pripremni kurs u trajanju od 5 nedelja koji ima za cilj što bolje prilagođavanje na nastavu u nemačkoj srednjoj školi. Program obuhvata usavršavanje jezika i terminologije u većini predmeta koja će dete pohađati tokom godine. Uslov za upis pripremnog programa je B2 Humboldt-ov nivo jezika koji se procenjuje testovima. Deca koja nisu dostigla adekvatan jezički nivo imaju mogućnost da pri Humboldt institutu svoj jezik dovedu do B2 nivoa (2-4 meseca, u zavisnosti od potrebe samog učenika).

Smeštaj

Tokom školske godine, deca su smeštena u rezidenciji Humboldt instituta koja se nalazi na 25 minuta hoda od gimnazije. U ovoj savremenoj rezidenciji, deca imaju pristup sportskoj hali, bazenu, terenu za mini golf i mnogo drugih objekata u kojima se odvijaju aktivnosti nakon nastave. Smeštaj uglavnom obuhvata dvokrevetne sobe (postoje i jednokrevetne sobe za starije učenike na upit) i obroci su organizovani po principu punog pansiona u kantini rezidencije. U slobodno vreme deca učestvuju u zabavnim vannastvnim aktivnostima (bilijar, umetničke radionice, vožnja bicikla…), sportovima (košarka, fudbal, skijanje, klizanje, minigolf, odbojka…), tematskim zabavama, koncertima, školskim klubovima (IT klub), istraživačkim grupama i školskom orkestru (sviranje klavira, hor…).

 

Profil

Profil škole

Lokacija škole: Lindenberg im Allgäu, Bavarska, Nemačka.

Religija: nereligijska škola

Tip škole: mešovita (dečaci i devojčice)

Starosna struktura: od 10 do 17 godina

Broj učenika: 650 učenika, oko 60 su internatski učenici

Najbliži aerodrom: Franz Josef Strauss Minhen i Kloten Flughafen Cirih (udaljeni oko 2 sata)

Nastavni program:  nemačka gimnazija, priprema za Abitur

Cena za internacionalne učenike za školsku 2022/23. godinu: 26.200 € po godini.
Cena uključuje nastavu, smeštaj u internatu, pun pansion, vannastavne aktivnosti, ekskurzije, sportove.

Dodatni troškovi: registracija 10.700 rsd, osiguranje (oko 990 €) obavezni administrativni troškovi, transfer od/do aerodroma (od 55 € do 150 € po pravcu u zavisnosti od aerodroma), bankarski troškovi, viziranje pasoša, avio karte, dodatni časovi sporta, dodatni nastavni materijal, pripremni program u trajanju od 5 nedelja (oko 5000 €), dodatni kurs jezika u Humboldt Institutu (oko 950 € nedeljno), osiguranje, troškovi ispita, školska uniforma, ekskurzija, pranje veša, lokalni prevoz…

srednja škola u Bavarskoj

Izdvajamo

  • Nemačka gimnazija koja učenike priprema za polaganje mature;
  • Stiče se široko opšte obrazovanje;
  • Izuzetan program vannastavnih aktivnosti i sportova;
  • Sigurno prirodno okruženje;
  • Gradić na međi Nemačke, Austrije i Švajcarske;
  • Visok nivo podrške u adaptaciji internacionalnih učenika.

Uslovi upisa

Uslov za upis su svedočanstva najmanje dve prethodne godine školovanja prevedena na nemački ili engleski jezik. Pored toga, prilaže se pismo preporuke od strane profesora, motivaciono pismo i navode se interesovanja i dodatne aktivnosti deteta (sport, kreativni hobi i druge). Uslov za upis je B2 Humboldt-ov nivo nemačkog jezika. Za decu koja nisu dostigla ovaj nivo, Humboldt institut nudi kurs jezika, a trajanje zavisi od individualnih potreba deteta. Kada dete dostigne neophodan jezički nivo, obavezno je pohađanje pripremnog programa pred upis srednje škole u trajanju od 5 nedelja. Pripremni program odlična je opcija za internacionalne polaznike, jer predstavlja uvod u novi obrazovni sistem. Program je podeljen u module koji pokrivaju prirodne i humanističke nauke (matematika, fizika, biologija, geografija, istorija..), umetnost, kao i razvoj tehničkog vokabulara (pravljenje istraživanja, držanje prezentacija, igre uloga, projekti i dr).

Egida zastupa učenika u izabranoj školi i pomaže mu da dobije što je moguće bolje finansijske, školske i smeštajne uslove. Važno je da se na vreme počne sa procesom, odabirom škole i prijavljivanjem, s obzirom na to da najbolje škole imaju limitiran broj mesta i često liste čekanja. Nakon razgovora sa učenikom i njegovom porodicom, na kojem analiziramo interesovanja učenika, planove za kasniju oblast studiranja, dosadašnje školske rezultate, kao i planirani budžet, dajemo predlog najadekvatnijih škola i srednjoškolskih programa.

Egida Vas vodi kros celokupan proces aplikacije i upisa u željenu školu. Pomažemo u sastavljanju motivacionih pisama, pisama preporuke i izbora svih pratećih dokumenta, popunjavamo i šaljemo aplikacije za željenu školu i apliciramo za vizu za učenika. Da bismo Vam olakšali donošenje konačne odluke o izboru škole, organizujemo Vam posetu, obilazak i razgovor sa akademskim timom i učenicima škola koje su Vam se najviše svidele.

Gymnasium Lindenberg

Gymnasium Lindenberg, Blumenstraße 12, 88161 Lindenberg im Allgäu, Germany

Postavite pitanje

Pošaljite nam pitanje o željenoj oblasti školovanja ili usavršavanja jezika i dobićete odgovor na Vaš upit u najskorije vreme.

Contact
Checkboxes *

Zakažite svoj termin besplatnog savetovanja

Molim Vas da upitnik popunite informacijama o željenoj oblasti školovanja ili usavršavanja i Vašim planovima i željama, za šta koristite polje "Poruka".