Karel de Grote (KdG) University of Applied Sciences and Arts

Karel de Grote Hogeschool, Nationalestraat, Antwerp, Belgium

Ostali fakulteti u Belgiji

University of Applied Sciences and Arts

Karel de Grote (KdG) University of Applied Sciences and Arts

Karel de Grote Hogeschool, Nationalestraat, Antwerp, Belgium

Karel de Grote (KdG) University of Applied Sciences and Arts – studiranje u Evropi, na odličnom fakultetu u Belgiji sa obrazovnim fokusom na primenu teorijskog znanja. Studenti stiču radno iskustvo kroz internšipe, realne studije slučaja i kroz praktičan nastavni pristup.

Fakultet

KdG University of Applied Sciences and Arts

Karel de Grote University of Applied Sciences and Arts osnovan je 1995. godine, a nastao je spajanjem 13 visokoškolskih ustanova iz Antverpena. Univerzitet se sastoji od 7 kampusa, na kojima se školuje 14.500 studenata, od čega je 1500 internacionalnih (preko 100 nacinalnosti).  Obrazovni fokus univerziteta je na primeni teorijskog znanja. Studenti stiču radno iskustvo kroz internšipe, realne studije slučaja i kroz praktičan nastavni pristup. Kroz mrežu od nekoliko stotina kompanija i organizacija sa kojima univerzitet blisko sarađuje, studenti su u mogućnosti da primenjuju stečena znanja kroz rad na projektima ili stručnim praksama. Nastavni programi se kreiraju u saradnji sa ovim partnerima fakuleta, te su na taj način programi relevantni trenutnim potrebama tržišta rada. Eksperti iz različitih oblasti iz partnerskih kompanija drže predavanja studentima, pružajući im znanja iz pravog poslovanja.

Profesionalna bečelor diploma koja se stiče na univerzitetima primenjenih nauka se upravo i fokusira na praktično znanje, studenti stiču opšta i specifična znanja i veštine neophodne da bi se bavili određenom profesijom. Ova diploma pruža direktan ulazak na tržište rada!

KDG studiranje u Evropi

Destinacija

Antverpen

Antverpen  je glavni grad belgijskog regiona Flandrije, u kojem se koristi uglavnom holandski jezik. On je i drugi najveći grad u Belgiji, posle Brisela. Antverpen je uvek bio bogati lučki grad, a danas je njegova luka druga po veličini u Evropi, posle Roterdama. U ovom gradu od pola miliona stanovnika čak 45.000 čine studenti iz raznih krajeva sveta. Iz grada su lako dostupne i druge atraktivne destinacije poput Brisela, Pariza, Londona, Amsterdama.

Osnovne studije

Programi osnovnih studija traju 3 godine i podrazumevaju obaveznu internacionalnu praksu u trajanju 2 do 3 meseca u završnoj godini školovanja. Praksa se može obaviti u Belgiji ili bilo gde u svetu (osim u zemlji iz koje student dolazi). Dostupni su sledeći smerovi na ENGLESKOM jeziku:

  • Bachelor of Applied Computer Science
  • Multimedia & Creative Technologies
  • International Business Management sa tri specijalizacije:

– Global Business

– Global Supply Chain Management

– International Entrepreneurship

Ukoliko studenti nakon stečene profesionalne bečelor diplome žele da nastave na master program u Belgiji, neophodno je pohađati pripremnu godinu za sticanje razlike u čisto akademskim predmetima (koji se pohađaju na akademskim bečelor programima koji su više teoretski usmereni). Ovo nije neophodno za upis mastera na svim univerzitetima, pogotovo van Belgije, te studenti koji imaju plan da nastave školovanje treba  unapred da urade istraživanje uslova programa na kojima bi nastavili školovanje.

Uslovi upisa

Neophodno je priložiti sertifikat o jezičkom nivou engleskog jezika, ne stariji od dve godine (IELTS 6.0, Cambridge 168, TOEFL 78, Duolingo 105). Prilaže se i diploma/svedočanstva srednje škole.
Rok za apliciranje: 01.06.2022.

Cene i stipendije

ŠKOLARINA ZA 2023/24 godinu:

Osnovne studije: 7.102,60 € za non-EU studente, 1.092,10 € za EU studente.
Dodatni troškovi: fakultetska registracija 115,80 €, zdravstveno osiguranje, viziranje pasoša, boravišna dozvola, knjige i nastavni materijal, bankarski troškovi, avio karte, transferi, lični troškovi i ostali nepomenuti troškovi.

STUDENTI KOJI APLICIRAJU PREKO EGIDE IZUZETI SU OD PLAĆANJA FAKULTETSKE REGISTRACIJE!

STIPENDIJA
KdG univerzitet ne nudi mogućnost apliciranja za stipendiju. Ova činjenica dozvoljava da troškovi školarine ostanu na nivou na kom jesu i na taj način univerzitet učini dostupnim što većem broju studenata.

Napomene:

  • Egida je direktan zastupnik fakulteta i upisujemo studente po zvaničnim cenama i uslovima. U slučaju eventualnih grešaka na ovom programu, važeći je samo zvanični cenovnik škole.
  • Besplatno šaljemo aplikacije na fakultet i vodimo studenta kroz proceduru upisa koja je koncipirana u fazama sa tačno određenim rokovima, a neophodno ih je sprovesti pravovremeno i u skladu sa zahtevima fakulteta.
  • Neki fakulteti mogu da zahtevaju takse za obradu aplikacije
  • Egida pomaže studentima u ostvarivanju stipendija kod mnogih univerziteta iz naše ponude partnerskih univerziteta.
  • Besplatno apliciranje za adekvatnu vizu za studente koji se prijavlju preko Egide. Cena vize nije uključena, cenu određuje konzulat države u koju se putuje.
  • Iznos studentskog osiguranja zavisi od države, vrste i trajanja studijskog programa i nivoa pokrivenosti koji se odabere.

Mogućnost rada

Student  sa  validnom  boravišnom  dozvolom,  može da radi do 20 sati nedeljno tokom akademske godine.  Od septembra 2022.  godine  non-EU studenti imaju mogućnost dobijanja  stay-back  vize  koja  će  diplomiranim  studentima   omogućiti   ostanak u Belgiji još godinu dana po završetku studija kako bi za to vreme pronašli posao, započeli sopstveni i sl.

Smeštaj i troškovi života

KdG  nema sopstvene smeštajne kapacitete, ali je Antverpen grad prepun studenata, pa su tako na raspolaganju brojne privatne opcije. Okvirni troškovi života u ovom gradu kreću se oko 900€ mesečno.

Karel de Grote (KdG) University of Applied Sciences and Arts

Karel de Grote Hogeschool, Nationalestraat, Antwerp, Belgium

Postavite pitanje

Pošaljite nam pitanje o željenoj oblasti školovanja ili usavršavanja jezika i dobićete odgovor na Vaš upit u najskorije vreme.

Contact
Checkboxes *

Zakažite svoj termin besplatnog savetovanja

Molim Vas da upitnik popunite informacijama o željenoj oblasti školovanja ili usavršavanja i Vašim planovima i željama, za šta koristite polje "Poruka".