Gea College

GEA College d.d., Dunajska cesta, Ljubljana, Slovenia

Besplatne studije u Sloveniji

University of Ljubljana, Congress Square, Ljubljana, Slovenia

Ostali fakulteti u Sloveniji

privatni fakultet za preduzetništvo u Ljubljani

Gea College

GEA College d.d., Dunajska cesta, Ljubljana, Slovenia

Gea College – fakultet u Sloveniji, u Ljubljani je privatni fakultet za preduzetništvo. Nudi osnovne studije na engleskom jeziku – Entrepreneurship (Bachelors Degree in Economics)

Fakultet

Gea College

GEA College je privatni fakultet za preduzetništvo i specijalizovana ustanova koja nudi praktična znanja najvišeg standarda. Ovaj moderni centar za edukaciju osnovan je pre 30. godina u Ljubljani i sinonim je za biznis sa fokusom na preduzetništvo i menadžment, prateći globalne trendove i  internacionalne standarde.

Svi programi su međunarodno priznati i u skladu sa Bolonjskom konvencijom obrazovanja, a takođe su akreditovani od strane Ministarstva obrazovanja Slovenije i SQAA (Slovenian Quality Assurance Agency for Higher Education).

GEA College učestvuje u programu razmene studenta ERASMUS +.

Ovu ustanovu pohađa oko 700 studenata od čega je 50-100 internacionalnih studenata  iz različitih krajeva sveta. Cilj je da se u narednim godinama ovaj broj ne povećava, kako bi se održale male nastavne grupe i kako bi se ostavilo prostora za individualan pažnju ka svakom student. Na predavanjima se koriste moderne nastavne metode poput semninara, studija slučaja, radionice, prezentacije, grupne diskusije i rad na projektima.

GEA College sa ponosom ističe činjenicu da se 97% studenata zaposli tokom studija ili odmah nakon diplomiranja. Profesori koji drže nastavu nisu samo akademici već i poslovni ljudi. Većina nastavnog kadra imaju svoje uspešne kompanije ili su zaposleni na rukovodećim pozicijama, pa studenti dobijaju realne poslovne slučajeve i prave primere iz prakse. Fakultet sarađuje sa uspešnim slovenačkim kompanijama koje se organizovano obilaze tokom semestra. Organizuju se gostujuća predavanja, ali i umrežavanje studenata sa kompanijama zbog radne prakse, ali i budućeg zaposlenja.

Destinacija

Ljubljana

Ljubljana je glavni i najveći grad Slovenije. Ona je takođe i kulturni, obrazovni, ekonomski, politički i administrativni centar države. Zbog brojnih površina prekrivenih zelenilom, Ljubljanu često nazivaju i zelenom prestonicom. Ona je poznata i po svom univerzitetu, najstarijoj i najvećoj instituciji visokog obrazovanja i naučnog istraživanja u zemlji. Ljubljanski univerzitet broji oko 50.000 hiljada studenata, koji sačivanjavaju sedminu populacije grada i daju mu jedinstven mladoliki karakter.

Popularna urbana kultura i alternativna scena u Ljubljani naličje su ovog karaktera, sa najpoznatijim centrima u kulturno-kreativnim prostorima Kino Šiška i stare fabrike bicikala Rog. Iako jedna od najmanjih evropskih prestonica, Ljubljana se može pohvaliti veoma razvijenom kulturnom scenom i brojnim muzejima, poput Muzeja moderne umetnosti i Nacionalnog muzeja Slovenije.

Na samo sat vremena udaljenosti od mora i od Zagreba, a na pola puta između Beča i Venecije, Ljubljana je odličan centar za život i studiranje.

Ljubljana Gea College

Osnovne studije

GEA College nudi studijske programe osnovnih, master i MBA studija na slovenačkom jeziku i jedan program osnovnih studija na engleskom jeziku – Entrepreneurship (Bachelors Degree in Economics).

Osnovne studije traju 3 godine, sastoje se od 180 ESPB bodova i odvijaju se kompletno na engleskom jeziku.

Entrepreneurship (Bachelors Degree in Economics) obuhvata opšta znanja iz oblasti preduzetništva, menadžmenta, ekonomije, ali i znanja poput međunarodne saradnje, rukovođenja, kreativnosti i inovativnosti, računovodstva, marketinga i finansija. Studenti imaju mogućnost da razviju različite veštine poput: rešavanja problema, psihologija prodaje, strateško i dugoročno planiranje, poslovna orijentacija, međunarodni biznis, preduzetnički način razmišljanja, tim menadžment i još mnogo toga.

Uslovi upisa

Nastava se odvija na engleskom jeziku, pa je prilikom apliciranja potrebno priložiti međunarodni sertifikat o B2 nivou (IELTS 6.0, TOEFL 60-78, Duolingo 95-100, Cambridge English 169). Pored jezika neophodno je priložiti svedočanstva prethodnih godina školovanja i diplomu srednje škole. Sa svakim kandidatom zakazuje se Skype intervju radi procene jezičkog nivoa i motivisanosti da se upiše GEA College. Predavanja počinju u oktobru.

Cene i stipendije

ŠKOLARINA 2022/2023

Cena  za studente iz nekadašnjih jugoslovenskih država.

Osnovne studije: 4.950 € po godini

Školarina uključuje: nastavu, uvodni dan, mentorstvo, 24 časovni pristup e-portalu i nastavnom materijalu, taksu za biblioteku, obilaske uspešnih slovenačkih kompanija, goste predavače, upotrebu karijernog centra i konsultacije i drugo.

Dodatni troškovi: registracija 255 €, boravišna dozvola (100 € -150 €), taksa za vizu, smeštaj, troškovi života, bannkarski troškovi, aerodromski transferi, avio karte/prevoz, osiguranje, lični troškovi studenta i ostali nepomenuti troškovi.

STIPENDIJA

GEA nudi stipendije za internacionalne studente u iznosu 400 € po godini za osnovne studije.

Napomene:

  • Egida je direktan zastupnik fakulteta i upisujemo studente po zvaničnim cenama i uslovima. U slučaju eventualnih grešaka na ovom programu, važeći je samo zvanični cenovnik škole.
  • Besplatno šaljemo aplikacije na fakultet i vodimo studenta kroz proceduru upisa koja je koncipirana u fazama sa tačno određenim rokovima, a neophodno ih je sprovesti pravovremeno i u skladu sa zahtevima fakulteta.
  • Neki fakulteti mogu da zahtevaju takse za obradu aplikacije
  • Egida pomaže studentima u ostvarivanju stipendija kod mnogih univerziteta iz naše ponude partnerskih univerziteta.
  • Besplatno apliciranje za adekvatnu vizu za studente koji se prijavlju preko Egide. Cena vize nije uključena, cenu određuje konzulat države u koju se putuje.
  • Iznos studentskog osiguranja zavisi od države, vrste i trajanja studijskog programa i nivoa pokrivenosti koji se odabere.

Mogućnost rada

Sastavni deo programa jeste radna praksa koja je obavezna za sve studente (u trajanju od 180 sati, oko 2 meseca). Studenti sa boravišnom dozvolom dobijenom na osnovu studiranja imaju pravo da rade preko studentskih servisa (8 sati dnevno, 40 sati nedeljno, ali im obaveze na fakultetu to dozvoljavaju). Iako je satnica najčešće minimalna (5 €), mogućnosti za studentski posao su velike, pa se za kvalifikovane poslove mogu dobiti i veće dnevnice (prevođenje, IT, pomoć u učenju osnovcima, srednjoškolcima..). Čak i ako rade pola radnog vremena ili samo određenim danima ili vikendom, imaju mogućnost da znatno učestvuju u pokrivanju troškova svakodnevnog života.

Smeštaj i troškovi života

GEA College nema svoj kampus i rezidenciju u kojoj je organizovan smeštaj studenata, ali pomaže studentu u pronalaženju adekvatne opcije. Ljubljana nije veliki grad i studenti često pešače ili koriste bicikl da bi stigli sa jedne tačne na drugu i zato su često smešteni blizu koledža u kojem se odvija nastava. Smeštaj može biti organizovan u zajedničkim stanovima (deli više studenata) ili boravak u privatnom stanu, a u zavisnosti od opcije varira i cena. Prosečna cena smeštaja u zajedničkom stanu je 200 € – 400 € mesečno, u privatnom stanu 400 € – 600 € mesečno. Po dolasku na koledž studenti dobijaju kod kojim ostvaruju popust 40% na obroke u svim restoranima, ali i popust za bioskop, teretanu, muzeje i drugo.

Postavite pitanje

Pošaljite nam pitanje o željenoj oblasti školovanja ili usavršavanja jezika i dobićete odgovor na Vaš upit u najskorije vreme.

Contact
Checkboxes *

Zakažite svoj termin besplatnog savetovanja

Molim Vas da upitnik popunite informacijama o željenoj oblasti školovanja ili usavršavanja i Vašim planovima i željama, za šta koristite polje "Poruka".