Sperrkonto (Blocked account) i studentsko osiguranje

Jednostavan i siguran način da otvorite Sperrkonto (Blocked account), tekući račun (Current account) i studentska osiguranja za apliciranje za nemačku vizu!

EXPATRIO

EXPATRIO je platforma za internacionalne studente i druge kategorije iseljenika u Nemačku, koja omogućava da onlajn otvorite Sperrkonto (Blocked account), tekući račun (Current account) i neophodna osiguranja.

Ovo su neophodne stvari za apliciranje za nemačku vizu, a preko EXPATRIO platforme možete da ih obavite iz svog doma!

Sve usluge koje platforma nudi su priznate od nemačkog Ministarstva spoljnih poslova!

Klikom na LINK posetite stranicu EXPATRIO i ugovorite sve neophodno za apliciranje za nemačku studentsku vizu

Ovo je BRZ, JEDNOSTAVAN I POVOLJAN način da osigurate sve neophodno za apliciranje za nemačku vizu. Procedura apliciranja traje svega nekoliko minuta, a u roku od par dana dobijate potvrdu sa detaljima računa.

Sperrkonto (Blocked account) je poseban tip bankovnog računa koji po nemačkom zakonu neophodan osobama koje se sele u Nemačku iz razloga studiranja, dužih kurseva jezika, preipremnih programa za studiranje (Studienkolleg), zaposlenja…

Zahtev za odobravanje vize je da imate neophodan iznos sredstava na ovom namenskom računu (iznos zavisi od perioda i razloga boravka), sa kojeg Vam se svaki mesec isplaćuje rata na Vaš tekući račun u nemačkoj banci.

Za potrebe studentske vize neophodno je uplatiti 11.208 € od kojeg se mesečno isplacuje 934 € na tekuci račun studenta.

Pomoću platforme EXPATRIO imate mogućnost otvaranja:

  • Sperrkonto (Blocked account) – plus gratis otvaranje tekućeg računa
  • Health Insurance Plusugovaranje osiguranja koje neophodnu vaš za tip boravka i vize za koju ćete aplicirati. Uključeno je i državno nemačko osiguranje za student i privatno osiguranje za druge kategorije aplikanata)

VALUE PACKAGE

Specijalno kreiran paket za internacionalne studente u Nemačkoj koje podrazumeva all-inclusive ponudu i uključuje:

  1. Sperrkonto (Blocked Account)
  2. Current Account – koji EXPATRIO automatski povezuje sa Vašim Sperrconto, tako da možete što pre da počnete da primate svoja mesečna sredstva
  3. Obavezno osiguranje (državno nemačko osiguranje)
  4. Gratis putno zdravstveno osiguranje u trajanju od 92 dana koje je neophodno dok ne izvršite upis na fakultet i time aktivirate polisu obaveznog osiguranja
  5. ISIC karticu za popuste (za student) u trajanju 1 godine

Posetite stranicu EXPATRIO i ugovorite sve neophodno za apliciranje za nemačku studentsku vizu !

Otvaranje računa i ugovaranje osiguranja je obavezan korak pre apliciranja za vizu. EXPATRIO garantuje POVRAT SVIH SREDSTAVA uključujući i njihovu uslugu ukoliko aplikant bude odbijen za vizu.

Na stranici EXPATRIO pratite jednosatvne korake kako da otvorite svoj nalog. Ukoliko Vam je neophodna pomoć kontaktirajte Egida kancelarije.

Da li želite da studirate u Nemačkoj?

Pogledajte Egidinu ponudu partnerskih fakulteta u Nemačkoj – BESPLATNO APLICIRANJE

Pogledajte Egidinu ponudu INDIVIDUALNIH USLUGA I PAKETA APLICIRANJA za FAKULTETE ŠIROM SVETA

Ukoliko ne pronalazite ono što Vas zanima na listi parnerskih univerziteta, obratite nam se i pomoći ćemo Vam u odabiru i apliciranju na bilo koji fakultet u Nemačkoj!