Pretraga

×

Srbija

Novi Sad

address Katolička porta 6

fax 381-021.427.209

Srbija

Beograd

address Voj. Bogdana 36

fax 381-063.114.1310

Crna Gora

Podgorica

address Online rad sa klijentima

SAD, Florida

Majami

address 8950 SW 74th Ct Suite 2201 B11,Miami

×

Malta – iskustvo iz škole jezika

Najveće zadovoljstvo nam je kada se naši polaznici vrate sa kurseva jezika prepuni utisaka koje bi podelili sa svima koji su zainteresovani za neku od opcija usavršavanja na kursevima jezika u inostranstvu. Prenosimo vam utisak profesorke engleskog jezika Anice, koje je prošle godine preko Egide osvojila nagradno putovanje na ELTA konferenciji i pohađala kurs engleskog jezika u školi jezika na Malti.

Škole jezika na Malti

 

Bliži se i 16. ELTA Konferencija, i shvatam da je kao tren prošla cela godina od tog subotnjeg popodneva kada sam na tomboli osvojila glavnu nagradu – putovanje na Maltu, koje na svakoj godišnjoj konferenciji za nastavnike engleskog jezika dodeljuje agencija Egida International iz Novog Sada. Kako je osnovna delatnost Egide edukativni turizam, dobitnici ove premije imaju tu sreću da se uvere u visoku profesionalnost agencije, kao i da iskuse ponudu škola partnera, u ovom slučaju na Malti.

Malta iskustvo iz škole jezika Am language

Moje nagradno putovanje podrazumevalo je sedmodnevni boravak u Sliemi, turističkom centru Malte i stecištu svih najvećih škola engleskog jezika na ovom ostrvu. Smeštaj je bio u apartmanima škole AM Language Studio, sa ostalim polaznicima škole, a pošto mi kao profesoru engleskog nije bio potreban neki opšti tečaj jezika, odlučila sam se za kurs poslovnog engleskog (Business English), tj. opšteg engleskog u poslovnom kontekstu, kako smo ga sa predavačem nazvali. Grupa je bila sačinjena od polaznika iz Maroka, Italije, Slovačke, Poljske i Srbije, ali se među učenicima škole mogu upoznati i ljudi iz najudaljenijih krajeva sveta – Japana, Kine ili Brazila! Svakodnevno je, nakon časova, u ponudi bogat program za sve iz škole Am: bioskop na otvorenom, sportske aktivnosti, obilasci Malte i susednog ostrva Gozo, istraživanje plavih laguna i udaljenih plaža, krstarenja, žurke, pa i poseta čuvenoj diskoteci na obali – Cafe del Mar. Kulturno-istorijsko nasleđe Malte je toliko široko, da detaljno istraživanje zahteva duži boravak, no i za nekoliko dana se mogu obići najvažnije znamenitosti. Što se tiče nastave, nije mi bilo lako da budem u poziciji učenika, nakon već više od 13 godina rada sa svim uzrastima. “Teacher” u meni je i učio nove reči i izraze, ali i pomagao kolegama u grupi. Bilo je anegdota kada na plaži ili u prevozu neko od polaznika čuje da sam, u stvari, profesorka engleskog, pa me zamoli da mu pojasnim nešto iz gramatike ili upotrebe jezika 🙂 Svakako, i oni čije je znanje na visokom nivou, mogu mnogo da napreduju samim tim što će biti prinuđeni da se sporazumevaju na engleskom, da govore i sa izvornim govornicima, i sa onima u čijem izgovoru se čuju razni akcenti, a to je i suština znanja engleskog – da se razumemo svuda u svetu, a ne samo u SAD-u ili V. Britaniji!

Related image

 

Mnogi koje sam upoznala tokom ovih sedam dana su ,,povratnici” na Maltu i u Am Language, što samo za sebe govori o kvalitetu usluge. Polaznici svih uzrasta dolaze da uče ili usavršavaju engleski jezik, ali i da spoje odmor sa nečim korisnim, te je upravo ova ponuda agencije Egida pravi izbor i za decu, i za starije, kao odličan spoj letovanja i učenja.

Anica Đ.

Profesorka engleskog jezika iz Novog Sada

Malta – iskustvo iz škole jezika

Postavite pitanje

Pošaljite nam pitanje o željenoj oblasti školovanja ili usavršavanja jezika i dobićete odgovor na Vaš upit u najskorije vreme.

Contact
Checkboxes *

Zakažite svoj termin besplatnog savetovanja

Molim Vas da upitnik popunite informacijama o željenoj oblasti školovanja ili usavršavanja i Vašim planovima i željama, za šta koristite polje "Poruka".

Ovaj sajt koristi cookies. Klikom na dugme potvrđujete da se slažete sa našim pravilima privatnosti.

Prihvatam