Pretraga

×

Srbija

Novi Sad

address Katolička porta 6

fax 381-021.427.209

Srbija

Beograd

Crna Gora

Podgorica

address Bul. Džordža Vašingtona 35

SAD, Florida

Majami

address 8950 SW 74th Ct Suite 2201 B11,Miami

×

Školovanje u inostranstvu – Kristijanini utisci

Školovanje u inostranstvu je uvek bila jedna od mojih najvećih želja. Iako sam uvek bila odličan đak, nastavni program u Srbiji jednostavno nije bio po mojoj meri. Želela sam nešto drugačiije, gde mogu više, bolje i slobodnije da izrazim svoja interesovanja.

Odlazak u drugu državu jeste bio ogroman korak za mene u 17. godini; odvajanje od porodice, prijatelja i poznate okoline mi u nekim trenucima jeste delovalo prilično zastrašujuće, ali sve ono što sam zauzvrat dobila je od nemerljive vrednosti, a to su znatno veća nezavisnost, odgovornost, naučila sam da mnogo efektivnije organizujem obaveze i slobodno vreme, i naravno, stekla sam prijatelje i mnogobrojna iskustva, za koja nikad ne bih imala priliku da sam ostala u Srbiji.

srednja-škola-Velika-Britanija

Oduvek sam želela da se obrazujem u Velikoj Britaniji, jer je ovde jedan od najboljih obrazovnih sistema, britanski koledži i univerziteti su jako dobro prihvaćeni svuda u svetu, a naravno, pritom, znanje engleskog jezika se neminovno drastično popravlja. Brajton je na najbolji način upotpunio moje dosadašnje školovanje u Engleskoj.

Školovanje u inostranstvu
Od prvog trenutka sam se zaljubila u ovaj grad i tako je ostalo i sada. Jako dinamična sredina, veliki broj studenata, puno raznolikosti, mnogobrojne nacionalnosti i kulture, puno festivala i mogućnosti za mlade su učinili moj boravak ovde nezaboravnim.

školovanje-Brajton-Engleska-Velika-Britanija

Što se tiče samog školovanja, ono što se meni najviše svidelo u programima srednjoškolskog obrazovanja u Engleskoj je to što postoji više varijanti, tako da se praktično može izabrati po meri svakog učenika i praviti posebna kombinacija željenih predmeta.
Broj predmeta koji se uči je dosta manji nego u Srbiji, ali je zato nastavni materijal mnogo obimniji, interesantniji i jako savremen, a  naravno, ima svakodnevnih časova iz praktične primene, što je za mene bilo jako novo i zanimljivo. Takođe, u sklopu nastave smo imali dosta izleta, najviše iz geografije, koji su uvek bili jako korisni i zabavni.

srednja-škola-Brajton
Sredina i uslovi predavanja na veoma visokom nivou i izuzetni profesori mnogo olaksšavaju savladavanje gradiva, a s obzirom da sam ja bila u internacionalnoj školi, imalo je  puno mogućnosti za pomoćnu nastavu ukoliko postoji neki problem u vidu engleskog jezika.
Nakon manje od prvih mesec dana sam se uklopila u sredinu, navikla na novu školu, na engleski jezik i već se uveliko  družila sa učenicima iz raznih zemalja i počela da se upoznajem sa  njihovim običajima i kulturama. Družila sam se sa učenicima iz Kine, Malezije, Švajcarske, Moldavije, i mnogih drugih zemalja.

školovanje-srednja-škola-Brajton

U okviru škole postoji puno timova ljudi koji vode računa o svakom pogledu života učenika, uvek je postojao neko kome sam mogla da se obratim kada god bi mi bila potrebna neka pomoć, tako da sam se u svakom trenutku osećala sigurno. Tu je naravno bio i moj lični tutor koji mi je pomagao najviše oko izbora za dalje školovanje na univerzitetu. Bellerbys College je takođe organizovao mnogobrojna dešavanja tokom godine, od svakodnevnih vannastavnih aktivnosti, preko internacionalnih večeri, talent show-a, pa do žurki i balova.

školovanje-inostranstvo-Velika-Britanija

Ove dve godine su mi bile ispunjene nezaboravnim trenucima, stečenim novim iskustvima i prijateljima. A najvažnije, mnogo sam bolje upoznala sebe i proširila svoja znanja i vidike i stvorila stabilnu osnovu za dalji progres.

školovanje-inostranstvo

Slobodno mogu reći da je dolazak da živim i učim u Engleskoj  bila moja najkvalitetnija odluka do sada  i da se ni u jednom trenutku nisam pokajala. I zasigurno ću ovaj period života pamtiti kao jedan od najlepših.

Kristijana

Postavite pitanje

Pošaljite nam pitanje o željenoj oblasti školovanja ili usavršavanja jezika i dobićete odgovor na Vaš upit u najskorije vreme.

Contact
Checkboxes *

Zakažite svoj termin besplatnog savetovanja

Molim Vas da upitnik popunite informacijama o željenoj oblasti školovanja ili usavršavanja i Vašim planovima i željama, za šta koristite polje "Poruka".

Ovaj sajt koristi cookies. Klikom na dugme potvrđujete da se slažete sa našim pravilima privatnosti.

Prihvatam