Internship u Austriji

Vienna, Austria

Webster University

Praterstraße 23, 1020 Wien, Austria

Ostali fakulteti u Austriji

Austrija

Salcburg

Sent Gilgen

Zell am See

Studiranje u Beču, u Austriji

Webster University

Praterstraße 23, 1020 Wien, Austria

Studiranje u Beču  na Webster univerzitetu. Univerzitet je akreditovan od strane HLC u Americi (Higher Learning Commission). Priznat je i od strane austrijskog Ministarstva nauke i istraživanja kao privatni fakultet (AQ Austria).

Fakultet

Webster University

Webster University je američki univerzitet osnovan 1915. godine u SAD u St.Louis-u, u državi Misuri, a danas ima mnogobrojne kampuse širom sveta u čak 8 zemalja i 60 gradova (Amerika, Evropa, Azija i Afrika). Fokusira se na spoj teorije i prakse, male nastavne grupe i razvoj samostalnih mladih ljudi koji će biti spremni da se integrišu u međunarodno društvo.

Webster University nudi osnovne i master studije u sledećim oblastima: Management (Business, Marketing), International Relations, Media Communications, Psychology, Business Administration. Budući da nudi američki obrazovni sistem liberal arts, studenti imaju mogućnost da sami kreiraju svoj obrazovni profil u skladu sa svojim interesovanjima (veliki broj izbornih predmeta). Bez obzira da li planirate karijeru u bankarstvu, finansijama, konsaltingu, IT-u, telekomunikacijama ili preduzetništvu, diploma Webster University otvoriće vam vrata. Studenti ovog univerziteta svoje karijere izgradili su u kompanijama poput Bank Austria, Erste Group, Hewlett Packard, IBM, Microsoft, NIKE, Philips, Siemens i u mnogim drugima.

studiranje u Beču

Lokacija

Kampus univerziteta u Beču osnovan je 1981. godine. Akreditovan je od strane HLC u Americi (Higher Learning Commission) i priznat je od strane austrijskog Ministarstva nauke i istraživanja kao privatni fakultet (AQ Austria). Fakultet se nalazi u prelepom istorijskom zdanju Palais Wenkheim, u drugom distriktu Beča i neposrednoj blizini centra grada. Iako je palata jedna od najstarijih zgrada u Beču, kampus je moderan, renoviran i prilagođen savremenoj nastavi 21. veka. Poseduje video-konferencijske učionice, studio za snimanje, kabinete za nastavu sa interaktivnim tablama, studio za produkciju, IT kabinet sa Windows i Mac računarima, bilblioteku i studentski prostor u prizemlju namenjen relaksaciji, druženju i odmoru nakon nastave.

Osnovne studije

Osnovne studije (Bachelor of Arts, Bachelor of Science) traju 3 ili 4 godine u zavisnosti od prethodnog obrazovanja studenta. U ponudi su sledeći smerovi (majors)i:

  • BSc in Business Administration
  • BA International Relations
  • BA Management (specijalizacija: Marketing, International Business)
  • BA Strategic Communication
  • BA Psychology.

Od izbornih predmeta (minors), tu su sledeći: Business, Economics, History, International  Relations, Management, Media Studies, Philosophy, Political Science, Psychology.

 

Master studije

Master studije na Webster University su programi koji traju od 14 meseci do 2 godine u zavisnosti od smera i prethodnog obrazovanja studenta. U ponudi su sledeći master programi: MBA Master of Business Administration, Master of Arts in International Relations, Master of Arts in Psychology (Counselling Psychology), Master of Science in Finance, Master of Science in marketing, Global Master of Arts in International Relations.

Uslovi upisa

Neophodno je priložiti sertifikat o jezičkom nivou, jer se nastava odvija na engleskom jeziku (IELTS 6.0 ili ekvivalent za osnovne studije; IELTS 6.5 ili ekvivalent za master studije). Za osnovne studije neophodno je priložiti svedočastva iz prethodna dva razreda srednje škole, kao i diploma o završenoj srednjoj školi. Za master i MBA studije prilaže se transkript položenih predmeta i diploma osnovnih studija. Dodatni zahtev za MBA studije jeste da student ima minimum 2 godine radnog iskustva. Rok za prijavu na program je do popune mesta ili najkasnije 6 meseci pred početak programa (non-EU), dok studenti iz Evropske Unije mogu da se prijave najkasnije 1,5 meseci pre početka programa. Datumi početka osnovnih studija su avgust, oktobar, januar i mart, master studija su avgust i januar, u zavisnosti od odabranog smera.

 

Cene i stipendije

ŠKOLARINA 2021/2022

Osnovne studije: 21.100 € po godini (jesenji i prolećni semestar), odnosno 10.550 € po semestru
Master studije: 28.080 € po godini (za 36 US kredita, svi master programi), 37.440 € po godini (48 US kredita, Psihologija)

Smeštaj: 300 € – 900 € mesečno (privatni apartmani kreću od 890 € mesečno)

Dodatni troškovi: taksa za diplomiranje (100 €), Nacionalna studentska Unija Austrije (obavezna taksa 20,70 €), kasna prijava na program (100 € po semestru), dodatni fakultetski troškovi, knjige i nastavni mateirjal, viza, boravišna dozvola (120 €), zdravstveno osiguranje, imigraciona taksa za zdravstvo (obavezna za sve strane studente), avio karte, transferi, troškovi života, lični troškovi studenta I ostali nepomenuti troškovi.

STIPENDIJA

Webster University nudi stipendije brucošima, ali i studentima koji su već upisani na neki program fakulteta. Stipendije mogu biti od 750 € do čak 100% na cenu školarine, ali zavise od propisanih uslova (uspeh studenta, jezički nivo, finansijska situacija i drugi).

Smeštaj i troškovi života

Smeštaj studenata moguće je organizovati u studentskim rezidencijama, zajedničkim stanovima, privatnim apatmanima (studio) ili drugim opcijama. Smeštaj može biti u jednokrevetnim ili dvokrevetnim sobama (privatno ili zajedničko kupatilo/kuhinja), ali i stanovima za 1-2 osobe u zavisnosti od zahteva I navika samog studenta. Opcije zajedničkih stanova znatno su pristupačnije, a generalno se cene kreću od 300 € do 900 € mesečno. Za privatni studio blizu centra grada cene kreću od 890 € mesečno.

MOGUĆNOST RADA

Studenti koji dolaze iz EU zemalja ili Švajcarske, mogu da rade tokom studija najviše 20 sati nedeljno. Studenti koji ne dolaze iz EU mogu da rade u Austriji samo ako dobiju radnu dozvolu (aplicira poslodavac) i takođe najviše 20 sati nedeljno.

 

Webster University

Praterstraße 23, 1020 Wien, Austria

Postavite pitanje

Pošaljite nam pitanje o željenoj oblasti školovanja ili usavršavanja jezika i dobićete odgovor na Vaš upit u najskorije vreme.

Contact
Checkboxes *

Zakažite svoj termin besplatnog savetovanja

Molim Vas da upitnik popunite informacijama o željenoj oblasti školovanja ili usavršavanja i Vašim planovima i željama, za šta koristite polje "Poruka".