Coventry University

Coventry University, Priory Street, Coventry, United Kingdom

London Southbank University

London South Bank University, Borough Road, London, UK

De Montfort University

De Montfort University, Leicester, UK

Cambridge School of Visual and Performing Arts

Cambridge School of Visual & Performing Arts, 14 Round Church St, Cambridge CB5 8AD, United Kingdom

Canterbury Christ Church University

Canterbury Christ Church University, N Holmes Rd, Canterbury CT1 1QU, United Kingdom

HULT International Business School

1 Education St, Cambridge, MA 02141, United States

Ostali fakulteti u Velikoj Britaniji

Bawdsey Manor

Berkshire

Bodiam

Bornmut

Brajton

Effingham

Folkstoun

Grejvsend

Haslemere

Hastings

Ili

Kingham

Krojdon

Liverpul

Mančester

Mickleham Village

Oksford

Oswestry

Portsmut

Ramsgejt

Rendcomb

Rickmansworth

Taunton

Tenbury Wells

Thorpe Underwood

Torki

Torp

Truro

Vinčester

Vorminster

Vorting

Državni fakultet u centralnom Londonu

London Southbank University

London South Bank University, Borough Road, London, UK

Studiranje u Velikoj Britaniji na London Southbank University. Ovo je jedan od najvećih i najstarijih državnih univerziteta u Londonu. Osnovan je 1892. godine, na kampus koji je smešten je u srcu grada, na granici 1. i 2. zone.

Fakultet

London Southbank University

London South Bank University LSBU jedan je od najvećih i najstarijih državnih univerziteta u Londonu. Osnovan još 1892. godine sa ponosom ističe preko 125 godina iskustva u podučavanju i pripremi mladih ljudi za ulazak u svet rada. Diploma stečena na LSBU idelana je investicija za budućnost, jer pruža internacionalno prepoznatu kvalifikaciju koja je dobra podloga za karijeru i perspektivu pronalaženja dobrog zaposlenja. Prema časopisu “The Economist”, u 2017. godini LSBU se nalazi među top 4 univerziteta koji imaju najveći i najpozitivniji uticaj na svoje studente, a iste godine dobija i nagradu univerziteta godine po zapošljivosti svojih diplomaca (prema The Times i The Sunday Times Good University Guide 2018).

LSBU ima 7 akademskih katedri:

  • School of Applied Sciences (sport, forenzika, bionauka, nutricija, psihologija…);
  • School of Arts and Creative Industries (film i mediji, primenjene i izvođačke umetnosti, kreativne tehnologije..);
  • School of The Built Environment and Architecture (arhitektura, konstrukcijski menadžment, građevinarstvo..);
  • School of Business (poslovanje, preduzeće, računovodstvo, finansije, marketing, menadžment…);
  • School of Engineering (hemijska i naftna industrija, mašinstvo i dizajn, električni i elektronski inženjering, IT…);
  • School of Health and Social Care (mentalno zdravlje i nega dece i odraslih, nega kod invalidnosti, socijalni rad…);
  • School of Law and Social Sciences (obrazovanje, pravo, kriminologija, sociologija, planiranje, turizam, ugostiteljstvo…).

U razvoju studijskih programa, LSBU se oslanja na svoju vezu sa industrijom u cilju formiranja profila budućih zaposlenih u skladu sa potraživanjem na tržištu 21. veka. Pored toga, poslednjih 10 godina uloženo je preko 60 miliona funti u izgradnju novih univerzitetskih objekata, infrastrukture i razvoja sredstava i tehnika koje se koriste u nastavi.  LSBU je tokom godina stekao veliki broj priznanja za način predavanja i veština koje razvija kod svojih studenata. U prilog tome govori i činjenica da se 9 od 10 diplomaca zaposli već u prvih par meseci po završetku studija. Saradnja koju tokom godina univerzitet ostvaruje sa preduzetnicima formira određeni profil studenata koji su osposobljeni za razvoj sopstvenog biznisa i koji tokom studija stiču vrlo vredne veštine za budućnost.

Studiranje London Southbank University

London

Glavni kampus univerziteta smešten je u srcu Londona, na granici 1. i 2. zone za gradski transport. Udaljen je svega nekoliko minuta od poznatih galerija, pozorišta, muzeja, gradskih atrakcija, zabave, restorana i klubova. Opremljen je najsavremenijim nastavnim sredstvima, laboratorijama, radionicama, medija centrom, pozorištem, a studenti imaju pristup biblioteci i modernoj tehnologiji kao podršci u učenju. Na samo 5 do 10 minuta hoda od glavne zgrade univerziteta, nalazi se kompleks rezidencija u kojima su studenti smešteni, a po vrlo pristupačnim cenama za London.

Osnovne studije

Programi osnovnih studija traju tri godine, dostupni su u različitim oblastima u zavisnosti od katedre za koju ste student odluči, a neki od programa su sledeći (LSBU nudi preko 400 osnovnih i master studijskih programa):

BA Accounting and Finance, BSc Adult Nursing, BSc Applied Computing, BSc Architectural Engineering, BA Architecture, BA Arts and Festival Management, BSc Bioscience, Business Law LLB, BA Business Management, BA Business Management with Economics, BAS Business Management with Retail, BEng Chemical and Process Engineering, BSc Computer Science, BSc Computer Systems Management, BSc Construction Management, BSc Criminology, BSc Criminology with Politics, BSc Data Science, BA Digital Design, BSc Economics with Accounting, BSc Economics with Human Resources, BA Film studies, BSc Food Science, BA Human Geography with Planning, BA International Relations with Politics, BA Journalism, BA Phhotography, MEng Mechanical Engineering, BEng Petroleum Engineering, BSc Sociology, BSc Sport Rehabilitation, BA Sound desing i još mnogo drugih.

Master studije

Programi master studija na LSBU traju jednu do dve godine (u zavisnosti od odabranog smera). Dostupni su u širokom spektru oblasti, a neki od programa su (LSBU nudi preko 400 osnovnih i master studijskih programa):

MSc Addiction Psychology and Counselling, MSc Applied Accounting, MSc Architecture, MSc Business Project Management, MBA Construction and Infrastructure Management, MA Creative Performance Practice, LLM Crime and Litigation, MSc Data Science, MSc Development and Urbanisation, MSc Digital Architecture and Robotic Construction, MSc Engineering Project Management, MA Housing studies, MSc Human Resource Management, MSc International Finance, MSc International Human Resources, MSc Mechanical Engineering, MSc Psychology, MA School Work, MA Urban Design and Planning i još mnogo drugih.

Uslovi upisa

Osnovne studije: IELTS 6.0 ili ekvivalent; diploma srednje škole sa zadovoljavajućim uspehom.

Master studije: IELTS 6.5 ili ekvivalent; diploma završenih osnovnih studija sa zadovoljavajućim uspehom.

Napomena: Fakultet zadržava pravo da traži dodatnu dokumentaciju.

Datum početka studija: uglavnom septembar ili januar, u zavisnosti od programa.

Cene i stipendije

ŠKOLARINA ZA 2019/2020 GODINU

Osnovne studije: od 13.780 £ po godini

Master studije: od 13.780 £ po godini (MA, MSc) i 14.800 £ za MBA program.

Smeštaj: od oko 488 £ do oko 800 £ mesečno u zavisnosti od odabrane opcije.

Dodatni troškovi: troškovi viziranja, avio prevoza, troškovi transfera, oprema za odabran studijski program i nastavni materijal, obavezne registracije, lični troškovi i drugi nepomenuti troškovi.

STIPENDIJE

Uspešni studenti koji preko Egide upisuju LSBU imaju mogućnost da ostvare stipendiju od 1125 £ za prvu godinu školarine. Pored toga dostupna je i Merti stipendija do čak 3000 £ za prvu godinu studija, ukoliko su ispunjeni svi potrebni uslovi.

Smeštaj

LSBU u kampusu ima 4 rezidencije od  kojih se svaka nalazi 5-10 minuta od zgrade u kojoj se odvija nastava. Većina rezidencija ima jednokrevetne sobe, a od samog studenta zavisi da li će se odlučiti za opciju deljenja kupatila (standard soba), sobe sa kupatilom ili studija. Prilikom izbora smeštaja treba uvek imati u vidu da postoji određeni datum do kada treba aplicirati za sobu, budući da univerzitet ne može da garantuje slobodna mesta. Na raspolaganju je i privatni smeštaj u stanu koji se deli sa drugim studentima.

London Southbank University

London South Bank University, Borough Road, London, UK

Postavite pitanje

Pošaljite nam pitanje o željenoj oblasti školovanja ili usavršavanja jezika i dobićete odgovor na Vaš upit u najskorije vreme.

Contact
Checkboxes *

Zakažite svoj termin besplatnog savetovanja

Molim Vas da upitnik popunite informacijama o željenoj oblasti školovanja ili usavršavanja i Vašim planovima i željama, za šta koristite polje "Poruka".