The Knox School

541 Long Beach Road, St James, NY 11780, USA

Foxcroft Academy

Foxcroft Academy, 975 West Main Street, Dover-Foxcroft, Maine, USA

Arlington High School

Arlington High School, Airline Road, Arlington, TN, USA

The Village School

The Village School - Middle School, Gentryside Drive, Houston, Texas, USA

Windermere Preparatory School

Windermere Preparatory School, Winter Garden Vineland Road, Windermere, FL, USA

Capistrano Valley Christian Schools

Capistrano Valley Christian Schools, Del Obispo Street, San Juan Capistrano, CA, USA

The MacDuffie School

The MacDuffie School, School Street, Granby, MA, USA

Wilbraham & Monson Academy

Wilbraham & Monson Academy, Main Street, Wilbraham, MA, USA

CATS Academy Boston

2001 Washington St, Braintree, MA 02184, United States

The Kings Academy

8401 Belvedere Road, West Palm Beach, Florida 33411, USA

Srednjoškolska akademska razmena SAD

United States of America

Program kulturne razmene SAD (AYP)

United States

Ostale srednje škole u Sjedinjenim Američkim Državama

Srednja škola u Masačusetsu

Arlington High School

Arlington High School, Airline Road, Arlington, TN, USA

Srednja škola u Masačusetsu

Nastavni program: High School Diploma, Advanced Placement kursevi.

Škola

Arlington High School

Arlington High School je američka državna srednja škola smeštena u Arlingtonu, šarmantnom gradiću u predgrađu Bostona (Masačusets), sa kojim je odlično povezan gradskim prevozom. Osnovana je davne 1915. godine, a zbog dugogodišnje tradicije i uspeha više puta je nagrađivana kao jedna od najboljih škola. Ranigirana je na 16. mestu po kvalitetu u državi Masačusets i među 500 je najboljih škola u celoj Americi. Sa ponosom ističe brojne učenike koji su izgradili vrlo uspešne karijere poput glumice, dobitnice Oskara Olympia Dukakis, čuveni komičar Dane Cook i mnogi drugi.

Škola se fokusira na pet osnovnih vrednosti – integritet, odgovornost, komunikacija, poštovanje i timski rad. Odiše atmosferom tolerancije, podrške i društvene svesti, kako tokom školsle godine, tako i na svim sportskim događajima I đačkim aktivnostima, što je jasan pokazatelj da su učenici škole na dobrom putu da postanu aktivni učesnici globalnog društva. Glavna školska zgrada Fusco House je originalna zgrada koja datira od osnivanja škole. Godinama kasnije izgrađen je školski kampus koji se sastoji od učionica koje su rasprostranjene u nekoliko zrada, medija centra, administrativnih kancelarija i kancelarija direktora, kantine i kafeterije, zdravstvene klinike i sportskih terena (fudbal hokej, lakros, košarka..).

Ova škola nudi američki High School program i preko 15 AP (Advanced Placement) predmeta koji omogućavaju učenicima da steknu kredite koje mogu iskoristiti kasnije na fakultetu. Prolaznost na univerzitete iznosi visokih 92%, a školu pohađa preko 1300 učenika.  U ponudi je veliki izbor predmeta i sportskih klubova, a srednjoškolci mogu kvalitetno ispuniti svoje slobodno vreme nakon nastave raznovrsnim vannastavnim aktivnostima poput latino kluba, golfa, čirlidinga, drama kluba i sl. Ova srednja škola poznata je i po svom hokej timu koji postiže izuzetne rezultate. Učenici su smešteni u porodicama koje se nalaze u kraju u kojem žive i drugi đaci škole, a koje su na adekvatnoj udaljenosti od škole i ima gradski ili organizovan školski prevoz. Internacionalni učenici državnu srednju školu u Americi mogu pohađati samo jednu akademsku godinu.

Srednja škola u Masačusetsu

Profil

Profil škole

Lokacija škole: Arlington, Boston, Massachusetts.

Godina osnivanja: 1915.

Relligija: nerelligijska škola

Tip škole: mešovita (dečaci i devojčice)

Starosna struktura: 14-18 godina (9-12 razreda)

Broj učenika:  oko 1.380

Najbliži aerodrom: Boston Logan International

Nastavni program: High School Diploma, Advanced Placement kursevi.

Cena za internacionalne učenike za školsku 2020/21. godinu: 33.950 $

Dodatni troškovi: aplikacija 200 $, prijava na program 10.700 rsd (ili 90 €), troškovi diplome 1.000 $, osiguranje, dodatni časovi, troškovi ispita, ekskurzija, izleta, vize, avio karte, transferi, bankarski troškovi, lični troškovi polaznika i ostali nepomenuti troškovi.

Srednja škola u Masačusetsu, SAD

Izdvajamo

  • Škola nudi IB diploma program;
  • Prava gradska lokacija škole u zapadnom Hjustonu;
  • Mnoštvo sportskih i vannastavnih aktivnosti u ponudi;
  • Velika škola koja neguje internacionalnu atmosferu.

Uslovi upisa

Za upis srednje škole neophodno je priložiti dokaz o nivou engleskog jezika u vidu međunarodnog sertifikata poput TOEFL. Pored toga prilaže se diploma osnovne škole i svedočanstva prethodnih godina školovanja. Ocena iz engleskog jezika mora biti minimum B kada se konvertuje u američki sistem ocenjivanja.

Egida International zastupa učenika u izabranoj školi i pomaže mu da dobije što je moguće bolje finansijske, školske i smeštajne uslove. Važno je da se na vreme počne sa procesom, odabirom škole i prijavljivanjem, s obzirom na to da najbolje škole imaju limitiran broj mesta i često liste čekanja. Nakon razgovora sa učenikom i njegovom porodicom, na kojem analiziramo interesovanja učenika, planove za kasniju oblast studiranja, dosadašnje školske rezultate, kao i planirani budžet, dajemo predlog najadekvatnijih škola i srednjoškolskih programa.

Egida Vas vodi kroz celokupan proces aplikacije i upisa u željenu školu. Pomažemo u sastavljanju motivacionih pisama, pisama preporuke i izbora svih pratećih dokumenta, popunjavamo i šaljemo aplikacije za željenu školu i apliciramo za vizu za učenika. Da bismo Vam olakšali donošenje konačne odluke o izboru škole, organizujemo Vam posetu, obilazak i razgovor sa akademskim timom i učenicima škola koje su Vam se najviše svidele.

Arlington High School

Arlington High School, Airline Road, Arlington, TN, USA

Postavite pitanje

Pošaljite nam pitanje o željenoj oblasti školovanja ili usavršavanja jezika i dobićete odgovor na Vaš upit u najskorije vreme.

Contact
Checkboxes *

Zakažite svoj termin besplatnog savetovanja

Molim Vas da upitnik popunite informacijama o željenoj oblasti školovanja ili usavršavanja i Vašim planovima i željama, za šta koristite polje "Poruka".