Villiers School

Villiers School, North Circular Road, Limerick, Ireland

Royal School Cavan

Royal School, College Street, Tullymongan Upper, Cavan, Ireland

Srednje škole u Irskoj

Ireland

Ostale srednje škole u Irskoj

Privatna internatska i dnevna škola u Irskoj

Villiers School

Program za školsku 2020/21. godinu

Skinite PDF

Podelite:

Villiers School, North Circular Road, Limerick, Ireland

Privatna srednja škola u Irskoj

Nastavni program: Senior Cycle

Škola

Villiers School

Villiers School  je privatna internatska i dnevna škola smeštena u Limeriku, na severozapadu Irske. Škola je multinacionalna i do sada su je pohađali učenici iz različitih delova sveta, od Španije, Nemačke, Rusije, Italije, pa sve do Meksika, Kine i Japana.

Osnovana je davne 1821. godine i jedina je protestantska škola u Limeriku. Specifična je po tome što i danas nastoji da održi tradicionalne vrednosti i uklopi ih sa modernim nastavnim objektima u cilju razvoja sredine koja podstiče akademski, društveni i kulturni razvoj.

Limerik je grad koji leži na reci Shannon i poznat je po drevnoj i srednjovekovnoj istoriji koja ga okružuje na svakom koraku. U 2014. godini postao je i Nacionalni grad kulture, sa mnoštvom umetničkih i kulturalnih događa koji se organizuju tokom cele godine na različitim lokacijama u gradu. Vrlo je važan centar visokog obrazovanja u Irskoj i dom je univerziteta, tehnološkog instituta i koledža koji zajedno imaju populaciju od preko 20.000 studenata godišnje. Sve to čini ga sigurnim i podsticajnim okruženjem pre svega za život, ali i obrazovanje dece. Škola Villiers smeštena je u velikom kampusu na periferiji grada koji ima apsolutno sve – moderne učionice, rezidenciju u kojoj su učenici smešteni, veliki IT kabinet, naučne laboratorije, zgradu za umetnost, sportske terene, muzički kabinet, kantinu u kojoj se služe obroci i drugo. Tokom školske godine, deca su 12 dana smeštena u internatu škole, a svaki drugi vikend provode u porodičnom smeštaju, porodice domaćina. U pitanju su proverene porodice, sa kojima škola ima višegodišnju saradnju.

Akademski program koji je ponudi je irski srednjoškolski sistem. Internacionalnim učenicima na raspolaganju je opcija irskog školskog sistema, tzv. Senior Cycle za uzrast 16-17 godina. Ovo je završni ciklus srednjoškolskog obrazovanja koji traje dve godine. Na ovom programu, učenici biraju minimum 5, a uglavnom 7 predmeta. Osnovni, tj. obavezni predmeti su engleski i matematika, a izborni mogu biti: biologija, strani jezik, umetnost, muzika, geografija, tehnologija i dizajn, računovodstvo i finansije i mnogi drugi. Po završetku ovog programa, učenici dobijaju Leaving Certificate, odnosno diplomu kojom stiču pravo na nastavak školovanja na univerzitetu. Učenici imaju mogućnost i odabira Transioton year  programa – ovaj poseban kurs namenjen je prilagođavanju studenata stranim obrazovnim institucijama; predstavlja sjajnu priliku za poboljšanje i produbljivanje akademskih znanja i veština, poboljšanje engleskog jezika, kao i navikavanje na novo obrazovno, jezičko i kulturno okruženje.

privatna srednja škola u Irskoj

Profil

Profil škole

Lokacija škole: gradska sredina, Limerik, Irska

Godina osnivanja: 1821.

Religija: protestantska škola

Tip škole: mešovita (dečaci i devojčice)

Starosna struktura: od 12 do 18 godina

Broj učenika: oko 600 učenika, 30% su internatski učenici

Najbliži aerodrom: Shannon Ind Est  aerodrom (30 minuta), Dublin International Airport (2.5 sata)

Nastavni program: Senior Cycle

Cena za internacionalne učenike za školsku 2020/21 godinu:  24.750 € po godini.

Dodatni troškovi: prijava 10.700 rsd, depozit 1.000 €, osiguranje, školski troškovi, viziranje pasoša, avio karte, uniforma, dodatni časovi sporta, dodatni nastavni materijal, osiguranje, troškovi ispita, ekskurzija, pranje veša, transferi, lokalni prevoz, smeštaj u porodici danima praznika…

internat u Irskoj

Stipendija

Škola nudi mogućnost apliciranja za parcijalne stipendije učenicima koji postignu izuzetne akademske rezultate.

Izdvajamo

  • Tradicija duga skoro 200 godina;
  • Limerik – četvrti grad Irske po broju populacije;
  • Bogat program vannastavnih i sportskih aktivnosti;
  • Internationalno okruženje, jer školu pohađaju učenici iz različitih delova sveta.

Uslovi upisa

Dobar akademski nivo (priložiti svedočanstva prethodnog obrazovanja) i dobar nivo engleskog jezika. Nakon što škola primi dokumenta učenika, zakazuje se i Skype intervju. Za polaznike kojima engleski nije maternji jezik, škola nudi i časove engleskog jezika.

Egida International zastupa učenika u izabranoj školi i pomaže mu da dobije što je moguće bolje finansijske, školske i smeštajne uslove. Važno je da se na vreme počne sa procesom, odabirom škole i prijavljivanjem, s obzirom na to da najbolje škole imaju limitiran broj mesta i često liste čekanja. Nakon razgovora sa učenikom i njegovom porodicom, na kojem analiziramo interesovanja učenika, planove za kasniju oblast studiranja, dosadašnje školske rezultate, kao i planirani budžet, dajemo predlog najjadekvatnijih škola i srednjoškolskih programa.

Egida Vas vodi kros celokupan proces aplikacije i upisa u željenu školu. Pomažemo u sastavljanju motivacionih pisama, pisama preporuke i izbora svih pratećih dokumenta, popunjavamo i šaljemo aplikacije za željenu školu i apliciramo za vizu za učenika. Da bismo Vam olakšali donošenje konačne odluke o izboru škole, organizujemo Vam posetu, obilazak i razgovor sa akademskim timom i učenicima škola koje su vam se najviše svidele.

Villiers School

Villiers School, North Circular Road, Limerick, Ireland

Postavite pitanje

Pošaljite nam pitanje o željenoj oblasti školovanja ili usavršavanja jezika i dobićete odgovor na Vaš upit u najskorije vreme.

Contact
Checkboxes *

Zakažite svoj termin besplatnog savetovanja

Molim Vas da upitnik popunite informacijama o željenoj oblasti školovanja ili usavršavanja i Vašim planovima i željama, za šta koristite polje "Poruka".