Dulwich College

Dulwich College, Dulwich Common, London, UK

DLD College

DLD College London, Westminster Bridge Road, London, UK

Kensington Park School

59 Queen's Gate, Kensington, London SW7 5JP, United Kingdom

TASIS The American School in England

TASIS The American International School in England, Coldharbour Lane, Thorpe, UK

Box Hill School

Box Hill School, London Rd, Dorking, UK

CATS College London

CATS London, 43-45 Bloomsbury Square, Holborn, London WC1A 2RA, UK

Muška srednja škola u Velikoj Britaniji

Dulwich College

Program za školsku 2021/22. godinu

Skinite PDF

Podelite:

Dulwich College, Dulwich Common, London, UK

Muška srednja škola u Velikoj Britaniji

Nastavni programi GCSEA level

 

Škola

Dulwich College

Dulwich College sa tradicijom od preko 400 godina u edukaciji predstavlja školu izuzetne reputacije i izvanrednog akademskog postignuća učenika na programima. Ovo je jedna od najčuvenijih škola za dečake u Velikoj Britaniji, ali i u svetu. Znanje koje škola pruža predstavlja odličnu bazu za upis nekih od najboljih univerziteta i najprestižnijih univerziteta u Velikoj Britaniji (Russel Group) i u svetu.

Nalazi se u južnom delu Londona, na samo 8 km od centra,  u impresivnom zdanju na imanju od 28 hektara. Pored glavne zgrade škole u kampusu se nalaze i učionice grupisane u blokove (naučni blok, muzička škola, specijalizovane učionice za matematiku, umetnost), tri biblioteke sa preko 30.000 knjiga, cd i dvd izdanja. Akademsku ponudi čini britanski srednjoškolski A-level program, AS level i GCSE.

Pri kampusu se nalazi i sportski centar sa velikom sportskom salom, fitnes centrom i zatvorenim bazenom. Škola poseduje i veliki broj sportskih terena namenjenih različitim sportovima. Đacima je na raspolaganju veliki broj sportova: ragbi, fudbal, hokej, kriket, atletika, veslanje, badminton, skvoš, tenis, stoni tenis, plivanje, vaterpolo, košarka, triatlon, mačevanje, odbojka, jahanje i dr. Đaci mogu da pristupe različitim klubovima i društvima koje vode dečaci posle nastave i tokom pauze za ručak. U školi je aktivno preko 70 različitih klubova i udruženja.

Škola ima četiri bording kuće. Za decu od 9. do 11. razreda sobe su zajedničke, a za starije đake sobe su jednokrevetne sa sopstvenim kupatilom

 

srednja škola za dečake u Enngleskoj

Lokacija škole: London

Godina osnivanja: 1619.

Relligija: nerelligijska škola

Tip škole: škola za dečake

Starosna struktura: 11-18 godina

Broj učenika:  oko 1480 učenka (oko 140 u internatu)

Najbliži aerodrom: London Heathrow, London Gatwich (60 minuta od škole)

Nastavni program: GCSE, A-level

Školska uniforma: da

 Školarina za 2021/22. godinu: 45.234 £ po godini.

Dodatni troškovi: prijava na program 10.700 rsd (ili 90 €), prijeni ispit (150 £ ako se polaže u školi; 300 £ ako se polaže van Velike Britanije), nepovratni depozit 3.800 £, školsko osiguranje, viza, Immigration Health Surcharge (obavezno osiguranje za strane student prilikom apliciranja za vizu), aerodromski transferi, avio karte, bankarski troškovi, dodatni školski troškovii, lični troškovi učenika i ostali nepomenuti troškovi.

muška srednja škola u Velikoj Britaniji

Izdvajamo

  • Selektivna škola, pred upis se polaže prijemni ispit
  • Učenici postižu izvanredne akademske rezultate
  • Prostrani kampus na samo 15 minuta metroom od centra Londona
  • Širok izbor vannastavnih aktivnosti (preko 70 klubova i aktivnosti u ponudi)

Uslovi upisa

Svi kandidati polažu prijemni ispit koji zavisi od razreda koji učenik želi da u piše. Učenici koji žele da upišu A-level program) polažu ispite iz predmeta koje planiraju da slušaju tokom dvogodišnjeg programa, kao i engelski jezik. Pored rezultata testova, neophodno je priložiti diploma osnovne škole I svedočanstva prethodnih razreda srednje škole. Rok za apliciranje za narednu akademsku godinu je jesen (skoro godinu dana ranije, jer se mesta brzo popunjavaju).

Egida International zastupa učenika u izabranoj školi i pomaže mu da dobije što je moguće bolje finansijske, školske i smeštajne uslove. Važno je da se na vreme počne sa procesom, odabirom škole i prijavljivanjem, s obzirom na to da najbolje škole imaju limitiran broj mesta i često liste čekanja. Nakon razgovora sa učenikom i njegovom porodicom, na kojem analiziramo interesovanja učenika, planove za kasniju oblast studiranja, dosadašnje školske rezultate, kao i planirani budžet, dajemo predlog najadekvatnijih škola i srednjoškolskih programa.

Egida Vas vodi kroz celokupan proces aplikacije i upisa u željenu školu. Pomažemo u sastavljanju motivacionih pisama, pisama preporuke i izbora svih pratećih dokumenta, popunjavamo i šaljemo aplikacije za željenu školu i apliciramo za vizu za učenika. Da bismo Vam olakšali donošenje konačne odluke o izboru škole, organizujemo Vam posetu, obilazak i razgovor sa akademskim timom i učenicima škola koje su Vam se najviše svidele.

Dulwich College

Dulwich College, Dulwich Common, London, UK

Postavite pitanje

Pošaljite nam pitanje o željenoj oblasti školovanja ili usavršavanja jezika i dobićete odgovor na Vaš upit u najskorije vreme.

Contact
Checkboxes *

Zakažite svoj termin besplatnog savetovanja

Molim Vas da upitnik popunite informacijama o željenoj oblasti školovanja ili usavršavanja i Vašim planovima i željama, za šta koristite polje "Poruka".