Sprachcaffe Firenca U20

Piazza della Repubblica, 5, 50123 Florence, Metropolitan City of Florence, Italy

Linguaviva

Viale Centrale, 29, 33054 Lignano Sabbiadoro, UD, Italy

Orbitlingua

Via Danilo Pieroni, 1A, 58015 Orbetello, Grosseto, Italy

Piccola Universita Italiana

Piccola Università Italiana - Le Venezie, Via Armando Diaz, Trieste, UTI Giuliana, Italy

Ostale škole u Italiji

Italija

Lanćano

Linjano

Milano

Orbetelo

Rim

Sijena

Taormina

Verona

Vijaređo

Letnji kamp italijanskog u Firenci za tinejdžere

Sprachcaffe Firenca U20

Cena: od 1260 €

Cenovnik

Piazza della Repubblica, 5, 50123 Florence, Metropolitan City of Florence, Italy

Letnji kamp italijanskog u Firenci za tinejdžere organizuje škola Sprachcaffe. Škola je smeštena u palati iz 19. veka sa pogledom na Piazza della Repubblica, u srcu istorijskog centra grada. Kratkom šetnjom stižete do trga na kojem se nalazi čuvena katedrala Duomo.

Škola

Sprachcaffe Firenca U20

Uzrast polaznika 14-21 godine

Sprachcaffe je svetska organizacija koja nudi izbor u učenju 7 svetskih jezika na čak 30 destinacija i koja sa ponosom ističe preko 35 godina iskustva u podučavanju stranih jezika. Polaznici iz celog sveta odlučuju se za ovu školu, jer im učenje u opuštenoj atmosferi omogućava da lako prevaziđu nesigurnost kada je u pitanju komunikacija na italijanskom jeziku.

Škola italijanskog jezika u Firenci smeštena je u palati iz 19. veka sa pogledom na Piazza della Repubblica, u srcu istorijskog centra grada. Kratkom šetnjom stižete do trga na kojem se nalazi čuvena katedrala Duomo. Škola ima 17 klimatizovanih učionica od kojih većina ima balkon, bežični internet, video projektore. Pored učionica, u sklopu škole se nalaze i prostorije za odmor i druženje polaznika.

letnji kamp italijanskog u firenci

Destinacija

Firenca

Firenca (Firenze) se nalazi u centralnoj Italiji i glavni je grad Toskane, izgrađen na obalama reke Arno. Firenca je poznata u celom svetu po svom prelepom centru grada uvrštenom u svetsku kulturnu baštinu, koji podseća na muzej na otvorenom zahvaljujući brojnim spomenicima, crkvama i palatama. Iako mala, Firenca obiluje različitim kulturnim atrakcijama i šarmom. Šetnja srednjovekovnim ulicama evocira i dočarava hiljade priča, dok muzeji i crkve čuvaju najveću svetsku riznicu  renesansne umetnosti. U Firenci ćete posetiti i neke od najlepših italijanskih galerija kao što su Uffizi ili Accademia, gde možete uživati u Mikelanđelovom Davidu, videti internacionalno poznate znamenitosti kao što je čuveni Ponte  Vecchio, katedrala Santa Maria del Fiore (Duomo). Na Via de’ Tornabuoni možete naći modele savremenih, najpoznatijih svetskih dizajnera. Gucci je ovde rođen, kao i Roberto Cavalli, koji, kao i veliki broj meštana, dane provodi u vinogradima bogatim brdima na obodima grada.

 

firenca

Nastava

Kurs italijanskog jezika podrazumeva 20 časova jezika nedeljno u trajanju od 45 minuta. Pre dolaska u školu, radi se onlajn test procene znanja i na osnovu rezultata se deca svrstavaju u grupe na istom jezičkom nivou. Deca su iz različitih zemalja i približno istog uzrasta, što učenje jezika čini još zanimljivijim. Pored nastave, polaznici vežbaju italijanski jezik kroz svakodnevnu komunikaciju sa novim drugarima.

Vannastavne aktivnosti i obilasci

Čitav tim ljudi radi na osmišljavanju vannastavnih aktivnosti sa ciljem da omoguće polaznicima kursa da se što uspešnije integrišu i shvate običaje i kulturu domaćina. Po dolasku u školu se novim polaznicima organizuje veče dobrodošlice na kojem se svi upoznaju. Svako popodne se realizuju sportske aktivnosti, odlasci u muzeje, zabavne parkove i obilasci grada. U večernjim satima se organizuju kvizovi znanja, karaoke zabave ili disko večeri, a svake subote celodnevna ekskurzija, npr. odlazak u Sienu.

Smeštaj

Polaznici imaju mogućnost izbora između porodičnog i rezidencijalnog smeštaja. Oba tipa smeštaja podrazumevaju smeštaj u dvokrevetnoj do četvorokrevetnoj sobi sa zajedničkom upotrebom kupatila. Udaljenost porodičnog smeštaja od škole je oko 30 minuta prevozom, dok se rezidencija nalazi na 15 minuta hoda od škole. Smeštaj je na bazi punog pansiona, a ručak može biti i spakovan za poneti.

Sprachcaffe Firenca U20

Piazza della Repubblica, 5, 50123 Florence, Metropolitan City of Florence, Italy

Postavite pitanje

Pošaljite nam pitanje o željenoj oblasti školovanja ili usavršavanja jezika i dobićete odgovor na Vaš upit u najskorije vreme.

Contact
Checkboxes *

Zakažite svoj termin besplatnog savetovanja

Molim Vas da upitnik popunite informacijama o željenoj oblasti školovanja ili usavršavanja i Vašim planovima i željama, za šta koristite polje "Poruka".