ActiLingua Academy - kamp engleskog jezika

Actilingua Academy Summer School Vienna, Favoritenstraße, Vienna, Austria

Village Camps

Dorfstraße 419, 5721 Piesendorf, Austria

ActiLingua Academy

Favoritenstraße 15, 1040 Wien, Austria

St. Gilgen International School

Ischlerstraße 13, 5340 St. Gilgen, Austria

Humboldt Institut

Lothringerstraße 4/3.Stock, 1040 Wien, Austria

Letnji kursevi nemačkog jezika za decu tinejdžere u srcu Beča

ActiLingua Academy

Cena: od 1011 €

Cenovnik

Favoritenstraße 15, 1040 Wien, Austria

Letnja škola nemačkog jeziku u Beču za decu i tinejdžere locirana je u centru grada, u prestižnoj privatnoj internatskoj školi koju je osnovala  Marija Terezija. Prostran školski kampus poseduje veliki park u centralnom delu i nudi pregršt mogućnosti za sportske aktivnosti.

Škola

Actilingua Academy

Ova škola nemačkog jezika osnovana je još 1988. godine, a do dana današnjeg stekla je svetsku reputaciju kao škola sa širokom ponudom kurseva nemačkog jezika za sve uzraste. Škola nudi visok standard učenja jezika u kombinaciji sa atraktivnim i zanimljivim programom aktivnosti nakon nastave. Idealna sredina za učenje i moderna nastavna oprema predstavlja dobitnu kombinaciju učenja i usavršavanja za najmlađe polaznike. Letnja škola nemačkog nudi sledeće programe:

Summer School 12-17 godina

Škola za mlade locirana je u centru Beča, u prestižnoj privatnoj školi koju je osnovala još Marija Terezija. Prostran školski kampus poseduje veliki park u centralnom delu i nudi pregršt mogućnosti za sportske aktivnosti poput fudbala, odbojke i tenisa. Deci je u kampusu obezbeđeno apsolutno sve – nastava, smeštaj, ishrana, aktivnosti i nadzor.

Holiday Course 16-19 godina

Letnja škola nemačkog za starije tinejdžere nalazi se u diplomatskom naselju Beča, odmah pored škole za odrasle i blizu čuvenog dvorca i muzeja Schloss Belvedere. U blizini se nalazi park sa sportskim terenima, a do centra grada se gradskim prevozom stiže za 15 minuta. Škola je namenjena polaznicima koji žele da provedu vreme sa svojim vršnjacima i za razliku od junior kursa nudi više slobode i samostalnosti. Deca su smeštena u rezidencijama koje se nalaze na različitim lokacijama širom grada i od koji se putuje od/do škole svaki dan.

Letnja škola nemačkog jeziku u Beču za decu i tinejdžere

Destinacija

Beč

Malo je gradova u svetu sa tako sjajnom i bogatom istorijom kao što je ima Beč. Prestonica velikih monarhija, kulturni i trgovinski centar, Beč predstavlja pravo bogatstvo tradicije i kulture. Retko koji grad može da pruži tako bogat i šarolik izbor dešavanja. Čitav grad je jedna velika kulturna pozornica klasične i moderne muzike, pozorišta i svih drugih vidova umetnosti. Sa oko 2 miliona stanovnika, ovo je ujedno i jedan od najvećih gradova Evrope.

Postoji mnoštvo znamenitosti koje vredi posetiti u Beču. Samo neke od njih su istorijski centar grada, muzej Kunsthistisches, palata Schonbrunn, zoološki vrt Tiergarten Schonebrunn, planina Kahlenberg, parkovi Volksgarten i Hofburg, zabavni park Praterstern, vožnja biciklima uz Dunav Donauradweg, bioskop Top Kino, te mnogi restorani, kafići, butici i parkovi.

letnja skola nemackog bec

Nastava

Nastava podrazumeva standardni ili intenzivni kurs nemačkog jezika. Standardni kurs jezika sastoji se od 20 časova nastave nedeljno, dok intezivni kurs jezika obuhvata 30 časova nastave nedeljno. Deca usavršavaju gramatiku, rečnik, izgovor i konverzaciju u grupama od najviše 15 polaznika, a u grupe se raspoređuju prema jezičkom nivou koji imaju. Nakon nastave organizovan je kulturni, zabavni i rekreativni program, kao i večernje aktivnosti, dok je vikend namenjen za ekskurzije. Program za mlađe obuhvata program aktivnosti svaki dan, dok program za tinedjžere obuhvata 5 dodatnih časova aktivnosti i sportskog programa nedeljno.

Tokom nastave i svih organizovanih vannastavnih aktivnosti obavezno je pridržavanje svih pravila u vezi zaštite od virusa Covid-19.

 

Vannastavne aktivnosti i obilasci

Škola organizuje različita druženja, aktivnosti, sportove i šetnje gradom za svoje polaznike. Na ovaj način deca imaju mogućnost da praktikuju jezik i van okvira učionice. Pored toga organizuju se i dodatne aktivnosti poput odlaska u pozorište, operu, obilazaka znamenitosti Beča, koncerata i ekskurzija vikendom, a ove aktivnosti dostupne su uz doplatu u iznosu od 20 € do 70 € po aktivnosti.

Smeštaj

Rezidencija za decu 12-17 godina nalazi se u istom kompleksu gde se odvija i nastava. Dečaci i devojčice su smešteni odvojeno i o njima i njihovim potrebama brine vaspitno osoblje. Svi polaznici imaju nadzor 24 časa od strane osoblja škole, a da bi neko mogao da napusti kampus mora da ima pismeno odobrenje roditelja/staratelja. Postoje dve kategorije smeštaja u kampusu: standard i superior sobe. Standard sobe sadrže 4-6 kreveta, a na svakom spratu postoje velika zajednička kupatila. Superior sobe sadrže 3-4 kreveta i imaju sopstveni tuš u sobi, ali su kupatila isto zajednička na svakom spratu. Obroci se služe u školskoj kantini i deci su obezbeđena 3 obroka dnevno. Smeštaj je organizovan od nedelje pre početka kursa, do subote po završetku kursa.

Rezidencije za tinejdžere 16-19 godina nalaze na više lokacija u gradu i mogu biti udaljene od 15 do 25 minuta gradskim prevozom od škole ActiLIngua. Polaznici su smešteni u dvokrevetnim ili trokrevetnim sobama, uz mogućnost doplate za jednokrevetnu sobu za one koji žele više privatnosti. Kupatila su pretežno privatna, dok u pojedinim rezidencijama kupatilo dele dve sobe (maksimum 4 osobe). Od obroka su obezbeđeni doručak i večera (polupansion).

ActiLingua Academy

Favoritenstraße 15, 1040 Wien, Austria

Postavite pitanje

Pošaljite nam pitanje o željenoj oblasti školovanja ili usavršavanja jezika i dobićete odgovor na Vaš upit u najskorije vreme.

Contact
Checkboxes *

Zakažite svoj termin besplatnog savetovanja

Molim Vas da upitnik popunite informacijama o željenoj oblasti školovanja ili usavršavanja i Vašim planovima i željama, za šta koristite polje "Poruka".