BRAUNVALD - zimski ski i snoubord kamp

ADRENALIN BRAUNWALD, Alpinaweg, Glarus Süd, Switzerland

LONDON Embassy Summer, South Bank

London South Bank University, Borough Road, London, UK

BEČ Actilingua Academy

Actilingua Academy Summer School Vienna, Favoritenstraße, Vienna, Austria

PARIZ Alpadia, Passy

La Salle - Passy Buzenval, Avenue Otis Mygatt, Rueil-Malmaison, France

VINDZOR Plus, Wellington College

Wellington College, Duke's Ride, Berkshire, Crowthorne, UK

LARNAKA, English in Cyprus

UCLan Cyprus, University Avenue, Pyla

LONDON Embassy Summer - Docklands

University Way, London, England E16 2RD

NJUJORK Plus, Iona College

Iona College, North Avenue, New Rochelle, NY, USA

ST PAUL'S BAY, Embassy Summer Malta

St Martin's College, Triq Is- Swatar, Msida, Malta

LOS ANĐELES & LAS VEGAS Plus, California State University

California State University, Northridge, Nordhoff Street, Northridge, CA, USA

Wiltshire, PGL - Liddington

PGL Liddington, Foxhill, Liddington, Swindon, UK

Ostali polasci sa pratnjom

Belgija

Bugarska

Dubai

Evropa

Finska

Grčka

Holandija

Irska

Italija

Japan

Južnoafrička republika

Kanada

Kina

Latinska Amerika

Letonija

Maroko

Mađarska

Nemačka

Online

Rusija

Slovenija

Španija

Turska

Ukrajina

POLAZAK SA PRATNJOM U ENGLESKI KOLEDŽ

VINDZOR Plus, Wellington College

Cena: od 2050 £

Cenovnik

Wellington College, Duke's Ride, Berkshire, Crowthorne, UK

Letnja škola na koledžu u Engleskoj, sa pratnjom profesora. Ovaj program je odlična prilika za učenike da se upoznaju sa britanskim internatskin načinom života i školovanja.

POLAZAK SA PRATNJOM

Škola

Plus - Wellington College

POLAZAK SA PRATNJOM, uzrast polaznika 10-17 godina

Termin programa: 06.07-20.07.2022.

Welington College je jedna od vodećih britanskih srednjih škola koju je 1859. godine osnovala kraljica Viktorija. Ovo je zatvoreni, obezbeđeni kampus sa istorijskim objektima sa savremenom unutrašnjom opremljenošću, kapacitetima za učenje, smeštaj i druženje i ceo je pokriven bežičnim internetom. Koledž ima i odlične sportske kapacitete koji uključuju otvoreni i zatvoreni bazen, sportske hale, terene na otvorenom i sopstveni golf teren. Nalazi se na velikom imanju sa puno zelenih površina, parkova, jezeraca i terena za sport.

Ovaj program je odlična prilika za učenike da se upoznaju sa britanskim internatskin načinom života i školovanja.

Destinacija

Crowthorne

Koledž je udaljen samo kratkom šetnjom od centra tipičnog britanskog seoceta Kroutorn (Crowthorne) u oblasti Berkšir u jugoistočnom delu Engleske, udaljeno oko 60km od centralnog Londona. U selu živi oko 8000 stanovnika, ali ima   dosta prodavnica, restorana, kafea i drugih pogodnosti. U ovo idiličnom selu oseća se jak duh lokalne zajednice  i prelep je abijent za šetnju i uživanje.

Na 25 km od koledža se nalazi Vinzor (Windsor), istorijski gradić čiji nastanak seže u XI vek.  U gradu se nalazi kraljevska palata Windsor Caste u okviru koje je kapela Svetog Đorđa (St George’s Chapel), crkva u kojoj se u poslednjih nekoliko vekova venčavaju pripadnici britanske kraljevske porodice.

Nastava

Standardni program engleskog jezika sa 15h nastave nedeljno, za polaznike svih nivoa znanja, u internacionalnim grupama od maksimalno 15 polaznika. Časovi su interaktivni, sa fokusom na razvoj komunikacionih veština, usavršava se gramatika i razvija se rečnik kroz razne nastavne tehnike i projekte u vezi sa ekskurzijama. Na završnoj svečanosti, učenici će dobiti izveštaj o napretku sa zapažanjima profesora.

Pored kursa standardnog engleskog, u ponudi su i dva opciona programa (dodatnih 6h nastave):

Junior Reporter Club je kurs na kojem će polaznici učiti o različitim stilovima komunikacije koji se koriste u novinarstvu. Program uključuje praktičnu nastavu, kroz projekte, radionice i grupne diskusije, što izuzetno motiviše polaznike i čini da lakše zapamte nova znanja.

KidZania Experience je program namenjen polaznicima uzrasta 10-14 godina, koji ih upoznaje sa specifičnostima i zahtevima različitih profesija i priprema za izbor buduće karijere. U okviru programa je poseta Kidzania centru u Londonu u kojem na različite interaktivne načine mogu da se upoznaju sa različitim zanimanjima.

Obilasci

Obilasci

Program je veoma sadržajan izletima. Učenici će imati dva celodnevna izleta u London, tokom kojih će obići najveće znamenitosti grada. U toku obilazaka učenici će imati i vožnju panoramskim točkom London Eye i vožnju brodom po Temzi. Celodnevni izlet u Oksford uključuje i posetu hiljadu godina starom oksfordskom zatvoru, a tokom  izleta u Vindzor obići će i Windsor Castle i gradić Iton čuven po prestižnom koledžu na kojem se školuje britansko plemstvo.

Jedinstven provod će imati tokom celodnevnog odlaska u tematski park Thorpe Park. Ovo je najčuveniji britanski zabavni park sa rolerkosterima i drugim uzbudljivim vožnjama i atrakcijama.

U cenu programa su uključene ulaznice za sve navedene obilaske, a ekskurzije se  organizuju privatnim autobusima u pratnji osoblja organizacije Plus.

Učenici imaju pratnju i pažnju profesora tokom svih segmenata programa.

Vannastavne aktivnosti i sportovi

Program aktivnosti u pauzama između predavanja i tokom večeri su zabave dobrodošlice, tematske disko večeri, karaoke i talent show, potrga za blagom, filmske večeri… Od sportova, na kampusu se organizuje: fudbal, košarka, odbojka, badminton, ples, tenis i plivanje.

Osim navedenih aktivnosti koje su sastavni deo programa, polaznici uz doplatu mogu da se odluče i za jednu od dodatnih sportskih aktivnosti (Academy programi) koji se realizuju tokom 5 treninga – ukupno 10h tokom 2 nedelje): Golf Academy, grupa 3-5 igrača ili individualni časovi, Football Academy, Rugby Academy, grupa 20 igrača, Tennis Academy, grupa 3-5 igrača ili individualni časovi, Dance Academy, grupa 10-15 igrača.

Smeštaj i ishrana

Kao i u većini tradicionalnih internatskih škola, na kampusu se nalaze smeštajne kuće, a dečaci i devojčice su u odvojenim kućama. Svaka kuća ima jednokrevetne, sobe i vrlo mali broj dvokrevetnih (nije moguće birati vrstu sobe). Kupatila su zajednička i na svakom spratu ima nekoliko kupatila. Posteljina je obezbeđena, ali polaznici treba da ponesu sopstvene peškire. Učenicima je obezbeđeno besplatno pranje veša. Svaka rezidencijalna kuća ima zajedničku prostoriju za druženje polaznika sa sofama, TV i DVD uređajem. Sobe se čiste jednom nedeljno, a kupatila i zajedničke prostorije svaki dan. Obroci se služe u školskoj kantini, a tokom obilazaka, učenici će umesto jednog obroka dobiti lanč paket.

Ceo kampus je pod video nadzorom, a kapije kampusa se zaključavaju svako veče u 22h.

Video

VINDZOR Plus, Wellington College

Wellington College, Duke's Ride, Berkshire, Crowthorne, UK

Utisci

Letnja škola na koledžu u Engleskoj, sa pratnjom

Naši polaznici zajedno sa profesoricom Tanjom Knežević su proveli dve nedelje letnjeg kampa engleskog jezika u Velikoj Britaniji u internatskoj školi Wellington College. O tome kako su se proveli, najbolje govore njihovi komentari i galerija fotografija. Profesorica Tanja o učenicima ima samo reči hvale – učenici su bili odgovorni i tačni na svim izletima, angažovani […]

Postavite pitanje

Pošaljite nam pitanje o željenoj oblasti školovanja ili usavršavanja jezika i dobićete odgovor na Vaš upit u najskorije vreme.

Contact
Checkboxes *

Zakažite svoj termin besplatnog savetovanja

Molim Vas da upitnik popunite informacijama o željenoj oblasti školovanja ili usavršavanja i Vašim planovima i željama, za šta koristite polje "Poruka".