Tasis – The American School in Switzerland

TASIS The American School In Switzerland, Via Collina d'Oro, Collina d'Oro, Switzerland

Leysin American School

Leysin, American School, Leysin, Switzerland

Institut auf dem Rosenberg

Institut auf dem Rosenberg, Höhenweg, St. Gallen, Switzerland

Institut Montana Zugerberg

Schönfels 5, 6300 Zug, Switzerland

École Nouvelle de la Suisse Romande

École Nouvelle de la Suisse Romande, Chemin de Rovéréaz, Lausanne, Switzerland

Institut Monte Rosa

Avenue de Chillon 57, 1820 Territet, Switzerland

Collège du Lèman International School

Collège du Léman, Route de Sauverny 74, 1290 Versoix, Geneva, Switzerland

Collège Alpin International Beau Soleil

Route du Village 1, 1884 Villars-sur-Ollon, Switzerland

Brillantmont International School

Avenue Charles-Secrétan 16, 1005 Lausanne, Switzerland

Aiglon College

Avenue Centrale 61, 1885 Chesières, Switzerland

Državne srednje škole u Švajcarskoj

Switzerland

Srednja škola u Montreu, Švajcarska

Institut Monte Rosa

Program za školsku 2019/20. godinu

Skinite PDF

Podelite:

Avenue de Chillon 57, 1820 Territet, Switzerland

Internatska škola u Švajcarskoj

Nastavni programi: Američki srednjoškolski program sa mogućnošću pohađanja naprednih AP predmeta (High School with AP programme)

Škola

Institut Monte Rosa

Institut Monte Rosa jedna od najstarijih internatskih škola u Švajcarskoj, a njena slava posledica je konstantnog napretka u nastavnim metodama, a u cilju zadovoljavanja potreba današnjice. Škola je osnovana davne 1874. godine i svoju reputaciju bazira na jakom akademskom programu u kombinaciji sa disciplinom, razvijanju osećaja časti, manirima i poštenjem. Misija škole je razvoj i podsticanje individualnosti učenika, ali i učenje odgovornom ponašanju i razvoj društvenih vrednosti.

Nalazi se u francuskom jezičkom kantonu Vo (Veud), u gradu Montre. Smeštena je u rezidenciji iz XIX veka, sa panoramskim pogledom na Ženevsko jezero i Alpe, a njen kampus zauzima prostor od 6000 m². Pored učionica koje su opremljene savremenim nastavnim sredstvima, komfornih soba u kojima su polaznici smešteni i restorana, kampus raspolaže sa sportskim terenima (fudbal, košarka, tenis, odbojka), laboratorijom, IT kabinetom. Učenici škole, dečaci i devojčice između 9-19 godina, smešteni su u odvojenim objektima, u dvokrevetnim ili trokrevetnim sobama.

Izrazito je internacionalnog tipa i neguje multikulturalni duh među svojim učenicima. Institut koristi proverene obrazovne metode koje učenicima različitih nacionalnosti omogućavaju da upoznaju okruženje i upoznaju se među sobom. Nastava je pretežno na engleskom jeziku, ali se veliki značaj pridaje višejezičnosti. U svojoj ponudi ima američki srednjoškolski program, pripremu za univerzitet i međunarodni je ispitni centar za Cambridge ispite, IELTS, TOEFL.

internatska škola u Švajcarskoj

Profil

Profil škola

Lokacija škole: Teritret, neposredna blizina Montrea (Montreux)

Godina osnivanja: 1874.

Religija: nereligijska škola

Tip škole: mešovita (dečaci i devojčice)

Starosna struktura: od 8 do 19, internat: 9-19 godina

Broj učenika: internacionalni učenici u internatu 70; UKUPNO: 100

Najbliži aerodrom: Ženeva (Geneva International Airport)

Nastavni programi: Američki srednjoškolski program sa mogućnošću pohađanja naprednih AP predmeta (High School with AP programme)

Cena za internacionalne učenike:  67.000 CHF za školsku 2019/20  godinu.

Dodatni troškovi: obavezne registracije i depoziti (15.800 CHF),  prijava 8.400 rsd, knjige i nastavni materijal, osiguranje, dodatni časovi (engleskog, muzike, jahanja…), troškovi ispita, troškovi ekskurzija i izleta (1.000 CHF), uniforme (kod određenih škola), avio karte, vize, transferi…

internat u Švajcarskoj Monte Rosa

Izdvajamo

  • Višejezičnost i internacionalnih duh;
  • Sigurna sredina okružena prirodom;
  • Jaki akademski programi;
  • Zemlja visokog standarda i obrazovne tradicije;
  • Akademsko savetovanje i pomoć pri apliciranju na univerzitete.

Uslovi upisa

Prilikom prijave potrebno je priložiti svedočanstva iz prethodne dve godine školovanja (prevedena na engleski jezik). Pored toga neophodno je da budući učenici imaju sertifikat o nivou engleskog jezika (IELTS ili TOEFL), a potreban nivo zavisi od godine školovanja koja se upisuje. Institut zadržava pravo da proceni da li je potrebno polagati prijemni ispit ili zakazati intervju sa direktorom škole.

Egida International zastupa učenika u izabranoj školi i pomaže mu da dobije što je moguće bolje finansijske, školske i smeštajne uslove. Važno je da se na vreme počne sa procesom, odabirom škole i prijavljivanjem, s obzirom na to da najbolje škole imaju limitiran broj mesta i često liste čekanja. Nakon razgovora sa učenikom i njegovom porodicom, na kojem analiziramo interesovanja učenika, planove za kasniju oblast studiranja, dosadašnje školske rezultate, kao i planirani budžet, dajemo predlog najadekvatnijih škola i srednjoškolskih programa.

Egida Vas vodi kroz celokupan proces aplikacije i upisa u željenu školu. Pomažemo u sastavljanju motivacionih pisama, pisama preporuke i izbora svih pratećih dokumenta, popunjavamo i šaljemo aplikacije za željenu školu i apliciramo za vizu za učenika. Da bismo Vam olakšali donošenje konačne odluke o izboru škole, organizujemo Vam posetu, obilazak i razgovor sa akademskim timom i učenicima škola koje su vam se najviše svidele.

Institut Monte Rosa

Avenue de Chillon 57, 1820 Territet, Switzerland

Postavite pitanje

Pošaljite nam pitanje o željenoj oblasti školovanja ili usavršavanja jezika i dobićete odgovor na Vaš upit u najskorije vreme.

Contact
Checkboxes *

Zakažite svoj termin besplatnog savetovanja

Molim Vas da upitnik popunite informacijama o željenoj oblasti školovanja ili usavršavanja i Vašim planovima i željama, za šta koristite polje "Poruka".