Akademske stipendije za studije u SAD

USA

Ostale stipendije za univeritete u SAD

Atlanta

Boston

Bradenton

Čikago

Dover-Fokskroft

Feniks

Granby

Grinfild

Hjuston

Honolulu

Idyllwild

Irvin

Kokonat Krik

Lejk Meri

Lindon

Linkoln

Los Anđeles

Majami

Nju Hejven

Njujork

Oakdale

Okland

Olbani

Olympic Valley

Pitsfild

San Dijego

San Francisko

San Juan Capistrano

Santa Barbara

Vest Palm Bič

Vilbraham

Windermere

Ostvarite stipendije za studiranje u Americi

Akademske stipendije za studije u SAD

USA

Akademske stipendije za studije u SAD je program za ostvarivanje GARANTOVANIH STIPENDIJA na nekom od preko 100 partnerskih univerziteta širom Amerike

Program stipendija

Program stipendija

Visoko obrazovanje u Sjedinjenim Američkim Državama podrazumeva različite institucije – državni univerziteti, privatni univerziteti, opšti fakulteti (Liberal Arts College) i više škole (Community College). Svrstavaju se među najprestižnije u svetu, što ih čini vrlo atraktivnim za internacionalne studente, profesore i naučnike. Međutim, jedna od stvari koja često predstavlja prepreku pri upisu ovih institucija jeste finansijski aspekt. Akademske stipendije namenjene internacionalnim studentima pružaju im mogućnost da započnu ili nastave studije u Sjedinjenim Američkim Državama. Često, pronalaženje najlakšeg i najboljeg načina za finansiranje studija može biti veoma zbunjujuće i oduzeti mnogo vremena budućem studentu. Egida International posvećena je tome da za svakog studenta pronađe visokoškolsku instituciju koja će odgovarati njegovim kriterijumima. Naš cilj je da studiranje u SAD učinimo pristupačnim studentu  tako što ćemo mu obezbediti različite programe i opcije u skladu sa budžetom, akademskim i jezičkim nivoom, uzrastom i željenim glavnim predmetom izučavanja.

Egida International  u saradnji sa američkim edukativnim partnerom, nudi program koji obezbeđuje GARANTOVANE STIPENDIJE koje uključuju troškove školarine, studentskog smeštaja, hrane i obaveznih registracija i taksi na fakultetu.

Ponuda se bazira na top 100 univerziteta i koledža, lociranih u 45 država širom SAD.

Prijavom na ovaj program, internacionalni studenti sebi mogu da obezbede nižu cenu školovanja za 10.000$ do 30.000$, a na osnovu akademskih rezultata i programa koji odaberu. Na ovaj način, ukupni troškovi školovanja po godini mogu iznositi samo 18.000$.

Procedura prijave

Prvi korak je popunjavanje predaplikacionog formulara koji uključuje podatke učenika i rangiranje učenikovih želja i zahteva u vezi sa budućim studijama. Na osnovu ovih informacija, prvo se procenjuje da li je učenik odgovarajući kandidat za program. Ukoliko jeste, sledi uplata depozita i slanje neophodnih dokumenata. U roku od 10 radnih dana, učenik dobija ponude za 3-5 različitih fakulteta sa stipendijom, koji odgovaraju njegovim zahtevima i koji su u cenovnom rangu koji je učenik naveo u predaplikaciji (ponuda uključuje nastavu, smeštaj i hranu).

Programom je garantovano da će jedna od ponuda sa stipendijom iznositi 18.000$.

U roku od 10 dana od dobijanja ponude, učenik mora da odabere fakultet i smatra se da je rezervisao svoje mesto na odabranom fakultetu po uslovima koje je dobio. Nakon prihvatanja ponude, sledi zvaničan upis na fakultet i uplata preostalog iznosa programa.  Iznos i dinamika plaćanja školarine i smeštaja zavise od uslova konkretnog fakulteta, ali školarina se najčešće plaća po semestru. Tokom prve godine studija, student mora živeti na kampusu fakulteta, dok za preostale godine može sam sebi da obezbedi smeštaj van kampusa, što može biti povoljnija opcija.

Ostvarena stipendija se ne menja ukoliko prosek učenika ostane isti do kraja srednje škole tj. do slanja završne diplome. Ukoliko učenik u međuvremenu popravi/pokvari prosek u odnosu na onaj sa kojim je aplicirao za stipendiju, stipendija se shodno proseku na kraju četvrte godine može povećati/umanjiti. Student zadržava pravo na stipendiju tokom celog školovanja ukoliko nastavi da ispunjava tražene uslove  – adekvatan akademski uspeh.

Rok za prijavu za jesenji semestar: 1. jul

Rok za prijavu za prolećni semestar: 15. novembar

Dokumenti za prijavu na program

  • Diploma srednje škole (svedočanstva prethodno završenih školskih godina) sa transkriptom ocena
  • Minimum vrlo dobar prosek
  • Nivo engleskog jezika: TOEFL 80 ili IELTS 6.5
  • Motivaciono pismo od minimum 500 reči
  • SAT ili ACT test (nije neophodno da student poseduje ove testove, ali se preporučuje)

Prednosti programa

  • Podrška u pronalaženju fakulteta koji najbolje odgovara zahtevima i interesovanjima studenta.
  • Student dobija između 3 i 5 ponuda sa odobrenom GARANTOVANOM stipendijom fakulteta u SAD.
  • Program prihvata TRANSFER studente, studente koji su već započeli studije i žele da se prebace u SAD.
  • Pomoć u svim aspektima procedure prijave na odabrani fakultet, asistencija oko pronalaženja smeštaja, zdravstvenog osiguranja, viziranja i prilikom svih dodatnih procesa u vezi sa upisom. 

Egida svoje učenike vodi kroz celokupnu proceduru, od apliciranja za stipendije do upisa na odabrani  fakultet!

Cena programa

3000 $ za školsku 2020/21. godinu,  (300 $ deposit fee – plaća se prilikom slanja neophodnih dokumenata; 2700 $ service fee – plaća se nakon što učenik prihvati ponudu).

Dodatni troškovi: registracija 10.700 rsd, američka viza, avio prevoz, osiguranje, bankarski troškovi, ostali nepomenuti troškovi.

Postavite pitanje

Pošaljite nam pitanje o željenoj oblasti školovanja ili usavršavanja jezika i dobićete odgovor na Vaš upit u najskorije vreme.

Contact
Checkboxes *

Zakažite svoj termin besplatnog savetovanja

Molim Vas da upitnik popunite informacijama o željenoj oblasti školovanja ili usavršavanja i Vašim planovima i željama, za šta koristite polje "Poruka".