International School San Patricio

Calle de Juan de Vergara, 1, 45005 Toledo, Spain

Caxton College

Carrer Mas del Leon, 5, 46530 Puçol, Valencia, Spain

Sotogrande International School

Sotogrande International School, Avenida de la Reserva, Sotogrande, Spain

Srednje škole u Španiji

Spain

Ostale srenje škole u Španiji

Barselona

Madrid

Malaga

Marbelja

Mursija

Salamanka

Valensija

IB srednja škola u Španiji

Sotogrande International School

Program za školsku 2019/20. godinu

Skinite PDF

Podelite:

Sotogrande International School, Avenida de la Reserva, Sotogrande, Spain

Srednja škola u Španiji

Nastavni programi: International Baccalaureate Diploma

Škola

Sotogrande International School

Škola se nalazi u prelepom delu Andaluzije sa pogledom na Mediteran i okolni krajolik, u najlepšem delu obale Costa del Sol. Sotogrande je ekskluzivna, zatvorena rezidencijalna zajednica u okviru grada Kadiz (Cádiz), koju naseljavaju ljudi iz celog sveta. Neki su stalno nastanjeni, dok mnogi dolaze u svoje vile samo na odmor. Učenici u školi predstavnici su 45 različitih nacija. Široke ulice pune cveća i zelenila povezuju stambene vile sa terenima za golf, polo, terenima za jahanje i marinom i predstavljaju izuzetno bezbednu sredinu za učenike.

Pored intenzivnog akademskog programa učenici škole se mogu baviti različitim sportovima – golfom, jahanjem, jedrenjem, polom… Škola je posebno ponosna na svoje dve akademije Sotogrande International Golf Academy i Sotogrande International Football Academy, koje đacima pružaju mogućnost profesionalnog bavljenja ovim sportovima. Umetnički departman škole organizuje velik broj različitih performansa, izložbi i prezentacija, od kompletno produciranih mjuzikala do recitala, od stvaranja filmova do grafičkog dizajna.

Škola ima tri kampusa koji uključuju i otvoreni bazen, sportsku halu, najsavremenije kompjuterske učionice, biblioteku, muzički i umetnički studio i pozorišnu salu. Učenici su smešteni u rezidenciji koja je, pre nego što je škola preuzela, bila hotel sa 4*.

letnji kamp u Španiji

Profil

Profil škole

Lokacija škole: Sotogrande

Godina osnivanja: 1978.

Religija: nereligijska

Tip škole: mešovita (dečaci i devojčice)

Broj učenika: 730

Najbliži aerodrom: Malaga, 90 km

Nastavni programi: International Baccalaureate Diploma

Cena za internacionalne učenike za školsku 2019/20 iznosi od 37.100 €.

Dodatni troškovi: obavezne registracije i depoziti, prijava 10.700 rsd (ili 90 €), knjige i nastavni materijal, osiguranje, dodatni časovi, troškovi ispita, troškovi ekskurzija, izleta, uniforme (kod određenih škola), avio karte, vize, transferi…

srednja škola u Španiji

Izdvajamo

Škola veoma vodi računa o svojim učenicima i podržava ih kroz sveobuhvatan niz pastoralnih usluga. Lični savetnik i razredni starešina su ključni kontakti kako za decu, tako i za njihove roditelje i koji mogu biti sigurni da se o njihovoj deci brine školsko osoblje. Sotogrande Int School je Apple-sertifikovana škola koja svoje polaznike priprema za efektivno učestvovanje i uspeh, integrišući tehnologiju u njhovo svakodnevno učenje, istovremeno se starajući da sva deca imaju pristup laptop i desktop računarima.

Uslovi upisa

Prilikom upisa, potrebno je dostaviti popunjenu aplikaciju, kopiju poslednja dva svedočanstva, kopiju pasoša učenika, kopiju pasoša roditelja, dokaz o uplati registracije. Nakon dostavljenih dolumenata, sa učenikom se obavlja intervju i zakazuje test engleskog jezika i matematike.

Egida International zastupa učenika u izabranoj školi i pomaže mu da dobije što je moguće bolje finansijske, školske i smeštajne uslove. Važno je da se na vreme počne sa procesom, odabirom škole i prijavljivanjem, s obzirom na to da najbolje škole imaju limitiran broj mesta i često liste čekanja. Nakon razgovora sa učenikom i njegovom porodicom, na kojem analiziramo interesovanja učenika, planove za kasniju oblast studiranja, dosadašnje školske rezultate, kao i planirani budžet, dajemo predlog najjadekvatnijih škola i srednjoškolskih programa.

Egida Vas vodi kros celokupan proces aplikacije i upisa u željenu školu. Pomažemo u sastavljanju motivacionih pisama, pisama preporuke i izbora svih pratećih dokumenta, popunjavamo i šaljemo aplikacije za željenu školu i apliciramo za vizu za učenika. Da bismo Vam olakšali donošenje konačne odluke o izboru škole, organizujemo Vam posetu, obilazak i razgovor sa akademskim timom i učenicim a škola koje s  u vam se  najviše svidele.

Postavite pitanje

Pošaljite nam pitanje o željenoj oblasti školovanja ili usavršavanja jezika i dobićete odgovor na Vaš upit u najskorije vreme.

Contact
Checkboxes *
reCAPTCHA

Zakažite svoj termin besplatnog savetovanja

Molim Vas da upitnik popunite informacijama o željenoj oblasti školovanja ili usavršavanja i Vašim planovima i željama, za šta koristite polje "Poruka".